De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Niger

Beste reistijd Niger


Beste reismaanden NigerDe beste reistijd voor Niger zijn de maanden november tot en met februari. Gedurende deze periode is het iets koeler dan in de rest van het jaar, hoewel de Harmattan-wind in deze periode voor behoorlijk wat stof en zand zorgen. Een echt aangename reisperiode voor Niger is lastig aan te wijzen. Gedurende het hele jaar is het niet echt comfortabel, maar er zijn duidelijk periodes wanneer je beter niet kunt gaan. De maanden april en mei zijn zeer heet, droog en stoffig. Het zuidwesten van het land, inclusief Niamey kun je beter mijden tijdens het regenseizoen van mei tot oktober, waarbij het vooral in de maand oktober erg warm en vochtig kan zijn.

Beste reismaanden Niger

Klimaat Niger

Niger heeft een woestijnklimaat in het noorden en een tropisch klimaat in het zuiden. In de zomer, van juli tot en met september, wordt het gemiddeld 28 graden, met uitschieters ver boven de 40 graden. April, mei en juni zijn de warmste maanden in Niger. De regenperiode is koeler, en in de periode van november tot december daalt de temperatuur aanzienlijk: in de woestijn wordt het dan 30 tot 35 graden overdag en in de Sahel daalt de temperatuur soms tot 25 graden.

Niger is een van de warmste landen in de wereld met temperaturen die snel tot 45 graden kunnen oplopen. Vooral het noorden, in de Sahara, heerst een extreem woestijnklimaat. In het zuidelijke deel van de woestijn is het woestijnklimaat gematigder en het zuiden van het land kent een meer tropisch klimaat.

Hoogseizoen Niger

Niger kent geen toeristisch hoogseizoen. Het land wordt niet veel door westerse toeristen bezocht.

Regenseizoen in Niger

Het noorden van Niger kent geen regenseizoen, het zuiden kent een regenseizoen met een piek in de maanden juli en augustus.

Bezienswaardigheden Niger

Bezoek Niamey, de hoofdstad. Maar in Niger kun je ook de Aïr & Tenere woestijn ervaren, overblijfselen van de roemruchte trans-Sahara handelsroute bekijken en de bijzondere steden Adagez en Zinder bezoeken. Niger is helaas wel politiek instabiel en de bevolking leeft onder slechte omstandigheden.

Agadèz is de grootste stad in het noorden van het land en ligt in de Sahara, het is een centrum voor het transport van uranium en staat bekend om de grote markt. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de grote moskee uit 1515, het paleis van de sultan en de kamelenmarkt.

Zinder is de op een na grootste stad van Niger, was ooit de hoofdstad van Niger. In Zinder kun je de oude stad Birni bezoeken, met onder andere de grote Moskee, het paleis van de sultan en een museum.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy