De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Nigeria

Beste reistijd Nigeria


Beste reismaanden NigeriaDe beste reistijd voor Nigeria zijn de maanden november tot en met maart. Het kan in deze reisperiode wel heet worden met temperaturen rond 35 graden, die meer naar het noorden nog enkele graden kunnen oplopen.

De hete en regenachtige periode van juni tot en met september is ongeschikt voor een bezoek aan Nigeria. De Harmattanwind brengt uit het noordoosten hitte, droogte en zand mee, terwijl met de wind uit het zuidwesten de wolken en de regen overheersen.

Beste reismaanden Nigeria

Klimaat Nigeria

Nigeria kent een tropisch klimaat, met een regenseizoen van april tot en met oktober. De noordelijke regio’s in Nigeria zijn droger. In het zuiden tref je vooral tropisch regenwoud in het zuiden en savanne in het noorden. Regionaal zijn er wel verschillen. Aan de kust is het verschil tussen de seizoenen niet heel groot.

Hoogseizoen Nigeria

Nigeria kent geen toeristisch hoogseizoen. Houd altijd het actuele reisadvies in de gaten voordat je naar Nigeria reist. Regionaal en vooral in het noorden van het land zijn er veiligheidsrisico’s.

Regenseizoen in Nigeria

Het zuiden van Nigeria kent een regenseizoen van april tot en met oktober. Er zijn twee periodes met regen te onderscheiden. Tussen april en september en in het zuiden tussen maart en november is het regenseizoen in het noorden. De kustgebieden van Nigeria kennen een tropisch (regenwoud)klimaat, waar het sowieso veel regent met hoeveelheden tot maar liefst 4000 mm per jaar. De temperatuur is hier wel vrij constant met gemiddeld 27 graden.

Bezienswaardigheden Nigeria

Nigeria is een zeer kleurrijk land. Vooral Lagos is bijzonder (de huidige hoofdstad is Abuja). Deze voormalige hoofdstad is voor veel mensen nog altijd het werkelijke hart van Nigeria. Er wonen bijna negen miljoen mensen in deze havenstad, waar het een drukte van belang is.

Natuurschoon vind je in Nationaal Park Yankari zijn, met onder andere leeuwen, bavianen en reebokken. Je mag met je eigen auto het park in, zolang er een gids bij is.

Historische attracties zijn te vinden in Kano, de oudste stad in West-Afrika en het Islamitische hart van Nigeria. Binnen de half vergane stadsmuren staat hier onder meer een fraaie moskee.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy