De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Noord-Korea

Beste reistijd Noord-Korea


Beste reismaanden Noord-KoreaDe beste reistijd voor Noord-Korea zijn de maanden april tot en met juni en september tot en met oktober. Het is dan gemiddeld 22 graden in het land. In de zomermaanden is het in Noord-Korea met gemiddeld 29 graden aangenaam warm, maar helaas is de regentijd spelbreker in de maanden juli en augustus. In de winter wordt het in Noord-Korea gemakkelijk onder nul. De lente en de herfst zijn zacht en verlopen grotendeels droog.

Beste reismaanden Noord-Korea

Klimaat Noord-Korea

Het klimaat van Noord-Korea is een landklimaat met natte zomers en koude, maar droge winters. Langs de westkust wordt het in de zomer tussen 25 en 30 graden warm. In deze maanden is het regenseizoen, waarbij de helft van de alle regen in een jaar kan vallen.

De winters in Noord-Korea zijn over het algemeen streng, met temperaturen langs de westkust rond het vriespunt overdag en tot -14 in de nachten. In het binnenland kan het nog veel kouder worden. Vooral in het noorden bij de grens met China, is het in de winter erg koud.

Hoogseizoen Noord-Korea

Er is geen toeristisch hoogseizoen in Noord-Korea.

Regen in Noord-Korea

Het regenseizoen op Noord-Korea is onder te verdelen in twee aparte seizoenen. De eerste is Jangma en loopt van eind juni tot begin augustus. In deze periode valt de meeste regen. Na deze eerste periode wordt het een aantal weken wat droger, waarna de tweede regenperiode begin september begint. Deze tweede regentijd duurt maar kort en al vanaf de tweede helft van september wordt het snel droger. De luchtvochtigheid blijft in de zomer wel altijd erg hoog. Aan het eind van de lente treden de rivieren nogal eens buiten hun oevers, vaak juist na een periode van droogte.

Bezienswaardigheden Noord-Korea

Noord-Korea is een bijzonder land en is voor buitenstaanders mysterieus. Slechts kleine gebieden zijn opengesteld voor toeristen. Je wordt tijdens je hele verblijf aan de hand genomen door een aangewezen Noord-Koreaanse gids van een reisbureau dat eigendom is van de staat. Het is niet mogelijk om zelfstandig te reizen.

Noord-Korea beschikt over een prachtige natuur, met middelgebergte en eindeloze wouden, die worden doorsneden door diepe kloven en valleien met snelstromende rivieren. Op vele plaatsen heb je de meest prachtige vergezichten.
Bezoek zeker de Pyongyang, met overblijfselen van de oude stadsmuren, enkele boeddhistische tempels, het bronzen standbeeld van de oude leider Kim Il-sung en het grote Kim Il-sung plein. Buiten Pyongyang kun je de heilige berg Paektusan op, in het noorden van het land.

Bezoek ook Mangyongdae, 12 kilometer ten zuiden van Pyongyang, waar onder andere de geboorteplaats van Kim Il-Sung te zien is en historische museum van de revolutie bezocht kan worden. Ook het prachtige nationale park Kumgangsan en de berg Myohyangsan horen vaak bij een bezoek aan Noord-Korea.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy