De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Noorwegen

Beste reistijd Noorwegen


Beste reismaanden NoorwegenDe beste reistijd voor Noorwegen zijn de maanden mei tot en met augustus voor wie aangename temperaturen wenst en de Noorse fjorden en natuur wil zien. Voor een reis door het zuiden van Noorwegen zijn de maanden juli en augustus de beste maanden qua temperatuur. De temperatuur in Oslo is ongeveer gelijk aan die in Nederland. Hoe verder je noordwaarts gaat, hoe kouder het wordt, zeker in de bergen. Het aantal regendagen is over het hele jaar gezien ongeveer gelijk.

Wil je graag genieten van prachtige sneeuwlandschappen in bijvoorbeeld Lapland en het noorderlicht zien, dan zijn de maanden tijdens de late herfst, winter en vroege voorjaar erg geschikt. September, oktober en november kunnen vaak nat en bewolkt zijn in het noorden van Noorwegen, waardoor december en januari geschikter zijn, als je vooral gaat voor het Noorderlicht. De daglichtperiode is dan wel erg kort is (enkele uren, of zelfs alleen maar schemering). De mooiste maanden die een combinatie van voldoende daglicht en kans op het noorderlicht bieden, zijn de maanden februari en maart. In april blijft het ’s avonds al veel te lang licht om het noorderlicht goed te kunnen zien.

Beste reismaanden Noorwegen

Klimaat Noorwegen

Het klimaat van Noorwegen is vanwege de langgerektheid van het land onder te verdelen in een aantal verschillende klimaten. Het zuiden en de fjordenkust in het westen hebben een zeeklimaat, terwijl de rest van het binnenland landklimaat kent. In het zuiden betekent dat warme zomers. Het landklimaat in het noorden kent koele zomers en vrij koude winters. Aan de kust wordt het onder invloed van de zee minder koud dan in het binnenland. In de bergen en het hogere noorden heerst een poolklimaat, waar het extreem koud kan worden.

Hoogseizoen Noorwegen

Het hoogseizoen in Noorwegen loopt van juni tot en met augustus. De maanden waarin het erg rustig is, is oktober en de maanden januari en februari, waarin het lang donker blijft. De beste maand om te wintersporten in Noorwegen is maart.

Regen in Noorwegen

Vooral in het zuiden van Noorwegen valt regen, waarbij het voorjaar wat droger is, in tegenstelling tot het nattere najaar. Oslo is vergeleken met de plaatsen westelijk langs de kust vrij droog. In de winter valt een de meeste neerslag in de vorm van sneeuw, hagel en ijzel. Langs de kusten kan het in de winter regenen in plaats van sneeuwen, onder invloed van het relatief warmere zeewater. In het noorden van Noorwegen valt weinig regen.

Bezienswaardigheden Noorwegen

Geniet van het spectaculaire uitzicht over het Lysefjord vanaf de Preikestolen (de Preekstoel), een spectaculaire rots hoog boven het Lysefjord. Via een flinke wandeling bereik je het rotsplateau op 604 meter hoogte. Ook de Kjeragbolten is een mooie wandeling waard. Het is een groot rond rotsblok dat hoog boven de grond zit vastgeklemd in een kloof. Een ander natuurfenomeen is de Trolltunga, een uitstekende rotspunt bij Odda.

Rijd over de Stalheimskleiva, een van de steilste wegen in Noord-Europa. De 13 haarspeldbochten vormen een prachtig uitzicht, maar ware uitdaging voor iedere automobilist. Bezoek de Noordkaap, het noordelijkste punt van het Europese continent waar je over de weg kunt komen. Bekijk vele watervallen. In het lijstje met hoogste watervallen heeft Noorwegen de Vinnufossen (860 meter) en de Baläifossen (850 meter). Deze laatste waterval is hoog, maar vooral ook heel smal en ligt aan het Osafjord bij Ulvik. De Vinnufossen, ligt bij het dorpje Sunndalsora op de Vinnufjellet berg. Naast veel natuurschoon is Oslo een bijzondere en mooie stad om te bezoeken. Proef de Noorse sfeer en bekijk er het meest bekende schilderij van Noorwegen: De Schreeuw van Edvard Munch.

De beste reisgidsen Noorwegen

Plan je een reis of vakantie naar Noorwegen? We hebben een top 3 van de beste reisgidsen Noorwegen voor je samengesteld. Deze boeken over Noorwegen zijn echt handig om op reis bij je te hebben, zoals de beroemde reisgidsen van Captitool, Lonely Planet en Trotter. We vonden ook een mooie goedkope reisgids over Noorwegen, die hieronder in de lijst staat. Met deze reisgidsen weet je zeker dat je de mooiste plekken van Noorwegen bezoekt, maar ontdek je ook juist de plekken die niet zo toeristisch zijn. Bekijk ook de mooiste autoroutes door Noorwegen. Je koopt de boeken trouwens rechtstreeks en vertrouwd via Bol.com. En het mooiste daarvan is natuurlijk dat je jouw reisgids over Noorwegen de volgende dag al in huis hebt!


https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy