De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Oeganda

Beste reistijd Oeganda


Beste reismaanden OegandaDe beste reistijd voor Oeganda (Uganda) zijn de maanden juni tot en met september en december tot en met februari. Dit zijn de voornamelijk droge periodes. Wel kan er zelfs in de droge periode altijd een korte, maar hevige tropische regenbui vallen. Oeganda kan in principe het hele jaar goed bereisd worden, als je rekening houdt met enkele beperkingen die het klimaat je oplegt.

Van maart tot en met mei is het eerste regenseizoen van het jaar. Deze maanden zijn niet geschikt voor gorilla trekkings in Bwindi Impenetrable Forest of in Mgahinga National Park. De regen zorgt voor een weelderige plantengroei, waardoor het spotten van wild lastiger wordt. Ook zijn veel wegen en paden slecht begaanbaar. Van oktober tot en met november is het korte regenseizoen in Oeganda. Tijdens deze maanden staan de bloemen en bomen in bloei en deze maanden zijn erg geschikt om vogels te spotten. Regen valt in deze maanden veelal in de vorm van korte hevige buien, waarna de lucht opklaart.

De reisperiode december tot en met februari is zeer geschikt om dieren te spotten in de wildparken van Oeganda, maar ook hiken, gorillatrekkings en vogelspotten kan gedaan worden.

Beste reismaanden Oeganda

Klimaat Oeganda

Oeganda kent een variatie aan verschillende tropische klimaten. Het grootste deel van Oeganda heeft een tropisch savanneklimaat dat in het zuidwesten richting het Victoriameer overgaat in een tropisch moessonklimaat. Aan het meer zelf heerst een tropisch regenwoudklimaat.

Omdat Oeganda midden op de evenaar ligt, is de temperatuur redelijk constant met ongeveer 27 graden overdag en enkele graden onder de 20 graden in de avond en nacht.

Hoogseizoen Oeganda

De drukste maanden zijn januari tot en met februari en juli tot en met augustus. Gezien de beschikbaarheid van accommodaties en met name gorilla permits is het beter om deze maanden te vermijden. Houd altijd het actuele reisadvies in de gaten voordat je naar Oeganda reist. Regionaal kunnen er veiligheidsrisico’s zijn.

Regenseizoen in Oeganda

Het zuidelijke deel van Oeganda kent gedurende het hele jaar regen, waarbij er geen sprake is van duidelijk natte of droge maanden. Langs het Victoriameer is er wel sprake van twee nattere seizoenen. Een klein regenseizoen in november en een groot regenseizoen van maart tot mei. De zomermaanden zijn daar relatief droog, net als de maanden januari en februari. In het noorden is er duidelijk sprake van een droge winter en een natte zomer. Rond de tropische regenwouden kan het ook in de droge periodes kort en zeer hevig regenen.

Bezienswaardigheden Oeganda

In Oeganda is veel te doen en te zien. Bezoek de bedreigde berggorilla’s, klim in bomen, bekijk leeuwen van dichtbij vaar op de Nij en maak een tocht over een vulkaan.

Bezoek Entebbe, een kleine maar levendige stad vlakbij het Victoriameer. De hoogtepunten zijn er de mooie tuinen en parken. Maar ook het uitzicht over het Victoriameer is de moeite waard. Op ongeveer een uur rijden ligt de hoofdstad Kampala, waar een city tour te doen is.

Bezoek een van de tien nationale parken, waar je verschillende soorten wild en landschappen kunt bekijken. Het Queen Elizabeth National Park in het westen van Oeganda is het populairste park onder toeristen. In dit park zie je bijzondere klimmende leeuwen. Chimpansees vind je in Kibale National Park.

Oeganda staat vooral bekend om de gorilla’s. De berggorilla is een bedreigde diersoort, waarvan er nog ongeveer 700 van deze gorilla’s in Oeganda, Rwanda en Congo leven. In Oeganda vind je ze in Bwindi Impenetrable National Park en Mgahinga Gorilla National Park.

Ga ook kijken in het kleine plaatsje Kisoro, dat op ongeveer 10 uur rijden van Kampala ligt. De landschappelijk prachtige tocht ernaartoe leidt langs bergen, meren, bebouwde heuvels, tropisch regenwoud en bamboebossen. De laatste heuvel biedt een spectaculair uitzicht.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy