De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Oekraïne

Beste reistijd Oekraïne


Beste reismaanden OekraïneDe beste reistijd voor Oekraïne zijn de maanden mei tot en met juni en september. De kans op neerslag is gedurende deze periode minder groot dan in de zomer en bovendien is de natuur in deze periode op zijn mooist. In de zomerperiode van juli tot en met augustus kan het erg warm en vooral ook druk worden met Oost-Europese toeristen op de stranden van de Zwarte Zee, waar een mediterraan tot subtropisch klimaat heerst.

Beste reismaanden Oekraïne

Klimaat Oekraïne

Oekraïne kent zowel een gematigd landklimaat en een kleiner gebied waar een mediterraan klimaat heerst. Toch valt bijna heel Oekraïne onder het gematigde landklimaat, dat warme zomers en koude winters kent. Alleen het zuidelijke deel van Oekraïne bij het Krim-schiereiland heeft een Middellandse Zeeklimaat met hete zomers en milde winters.

De gemiddelde temperatuur in Oekraïne ligt in de winter tussen de -8 en 2 graden. In de zomer kan het gemakkelijk boven de 30 graden warm worden in het binnenland.

Hoogseizoen Oekraïne

Regenseizoen in Oekraïne

In vergelijking met Nederland valt in Oekraïne relatief weinig neerslag. De meeste neerslag daarvan valt in het westen en het noorden van het land en de minste neerslag valt in het oosten en zuidoosten van Oekraïne. De natste maanden zijn juni en juli in het binnenland en januari aan de kust, maar vanwege de geringe neerslag die in deze maanden valt is niet echt sprake van een regenseizoen.

Bezienswaardigheden Oekraïne

Oekraïne is een bijzonder land in Europa. Bezoek de hoofdstad Kiev, met veel mooie kathedralen waarvan de St. Sophia Kathedraal de bekendste is. Tegenwoordig is deze kathedraal een museum. Bezichtig ook het Gorodetsky House, dat van binnen en buiten is versierd met dieren zoals neushoorns, antilopen en kikkers. In Kiev vind je daarnaast het Tsjernobyl Museum, met herinneringen aan de kernramp.

Bezoek Tsjernobyl, ten noorden van Kiev en te bereiken met speciaal georganiseerde tours.

De tweede stad van Oekraïne is Charkov. Deze stad beschikt met het Vrijheidsplein over het twaalfde grootste plein ter wereld. Daarnaast heeft het in de vorm van de Uspensky Kathedraal een populaire bezienswaardigheid. Verder zijn ook de steden Donetsk en Lviv een bezoek waard.

De meest bekende badplaats in Oekraïne is Odessa, waar het strand de grootste trekpleister is, maar ook de Privoz markt en de stadstuinen zijn er leuk om te bezoeken. Andere badplaatsen in Oekraïne zijn Sevastopol en Yalta. Beide plaatsen liggen op het schiereiland Krim.

Natuurliefhebbers komen aan hun trekken in het Krimgebergte met prachtige berggebieden. Ook het Carpathian National Natural Park in het westen van het land is de moeite waard. Hier leven wolven, rendieren, bizons en zelfs bruine beren.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy