De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Oezbekistan

Beste reistijd Oezbekistan


Beste reismaanden OezbekistanDe beste reistijd voor Oezbekistan zijn de maanden april tot en met mei en september tot en met oktober. Het voorjaar en de lente in Oezbekistan. De temperaturen in deze maanden zijn schommelen dan tussen 20 en 30 graden. In de zomermaanden wordt het gemakkelijk 35 graden, met uitschieters tot zelfs 50 graden. De winters kunnen juist weer erg koud zijn.

Beste reismaanden Oezbekistan

Klimaat Oezbekistan

Oezbekistan heeft een landklimaat met hete en droge zomers van mei tot oktober. Dankzij de lage luchtvochtigheid zijn de hoge temperaturen nog wel redelijk goed te verdragen. De winters lopen van november tot februari en kunnen zeer koud zijn met temperaturen ver onder nul. Regen valt weinig, maar vooral in de bergen en in het oosten van de Fergana-vallei. In de nazomer, begin oktober, kan er vooral in berggebieden ook regen vallen.

Hoogseizoen Oezbekistan

Oezbekistan kent geen toeristisch hoogseizoen.

Regenseizoen in Oezbekistan

Regen valt weinig in Oezbekistan, maar vooral in de bergen en in het oosten van de Fergana-vallei. In de nazomer, begin oktober, kan er in de berggebieden ook regen vallen.

Bezienswaardigheden Oezbekistan

De hoofdstad Tasjkent straalt nog veel invloeden uit van de voormalige Sovjet-Unie, met brede straten, maar ook veel fonteinen en parken. De belangrijkste bezienswaardigheden van Tasjkent zijn het prachtige Kukeldash Madrassa en het Mausoleum van Shah Kafali. Een andere mooie stad in Oezbekistan is Samarkand. Deze stad ligt op de Zijderoute.

Ook woestijntochten zijn in Oezbekistan goed te maken. Enkele mooie parken zijn het nationale park Chatkal en het nationale park Zaamin, beide met mooie bergen en prachtige natuur.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy