De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Oman

Beste reistijd Oman


Beste reismaanden OmanDe beste reistijd voor Oman zijn de maanden oktober tot en met april. In deze maanden ligt de temperatuur gemiddeld tussen de 25 en 35 graden en is de luchtvochtigheid niet te hoog. De zomermaanden zijn in deze streek te warm om lekker te kunnen genieten van de bezienswaardigheden, excursies of zelfs het strand. Het noorden van Oman is over het algemeen warmer dan het zuiden van Oman.

In de zuidelijke provincie Dhofar zorgt de zuidwestmoesson, de Khareef of letterlijk herfst, in de zomer voor een aangename motregen die de heuvels en bergen groen maakt. De gemiddelde temperatuur is dan ongeveer 35 graden.

In de zomer kunnen de temperaturen in grote delen van Oman oplopen tot boven de 40 graden. In de woestijn is 50 graden zelfs geen uitzondering. In de zomer is de zuidelijke provincie Dhofar nog wel goed te bezoeken. De jaarlijkse moesson zorgt in deze tropische regio voor een meer aangename temperatuur.

Beste reismaanden Oman

Klimaat Oman

Het landschap in Oman is erg gevarieerd waardoor ook de klimatologische omstandigheden in Oman erg uiteenlopen. In de noordelijke kustgebieden zijn de zomermaanden erg heet en vochtig terwijl het binnenland dan juist erg droog is. In het zuiden van het land is het klimaat, in tegenstelling tot het noorden en binnenland, het hele jaar door vrij mild.

Het binnenland van Oman bestaat voor een groot deel uit woestijn en heeft dan ook een woestijnklimaat. Het binnenland van Oman is droog en warm. De kuststreken van Oman zijn koeler en vooral het zuiden van Oman heeft ook te maken met regen. Mei tot september zijn erg hete maanden met temperaturen van 35 tot 40 graden. Landinwaarts wordt het nog heter. Zomers heeft de kust een hoge luchtvochtigheid. Regen valt er in de zomer echter weinig. De temperaturen liggen in de wintermaanden rond de 15 graden (rond de 5 graden in de bergen).

Hoogseizoen Oman

Het hoogseizoen van Oman loopt van begin oktober tot begin mei. De temperaturen en luchtvochtigheid zijn gedurende deze periode het meest aangenaam. Zuidelijk Oman is in de zomer koeler en aangenaam maar erg nat en mistig vanwege de moesson. De temperaturen liggen dan rond de 30 graden.

Regenseizoen in Oman

Tussen juni en september brengt de moesson neerslag met nevelige bergen en watervallen als resultaat. Deze regentijd komt vooral tot uiting in het zuiden van het land. De hele omgeving van bijvoorbeeld Dhofar verandert naar een tropische oase met een wel zeer weelderige natuur. Een mooie tijd om naar Oman te reizen. Nadeel van de moesson zijn wel de regen en de mist, maar de temperaturen zijn aangenaam.

Visum Oman aanvragen

Vraag nu online uw visum voor Oman aan. U kunt uw aanvraag voor Oman eenvoudig online invullen. Het aanvraagformulier neemt slechts vijf minuten in beslag.

Bezienswaardigheden Oman

Oman staat bekend als woestijnland, maar heeft een aantal prachtige nationale parken. In de omgeving van Muscat zijn is dat Qurum National Park.

In Oman zijn ook mooie stranden te vinden, vooral in de omgeving van Muscat, Salalah, Yitti, Ajman, Mughsail en Sharja. Hier kun je heerlijk zwemmen, maar ook genieten van de onderwaterwereld door te duiken en te snorkelen.

De hoofdstad Muscat is bezienswaardig met onder andere de grote Sultan Qaboes-moskee en het Museum of Omani Heritage, het Muscat Gate Museum, het Natural History Museum, het Omani Aquarium and Marine Science and Fisheries Centre. Ook de Soek Muttrah is leuk om te bezoeken. In Oman zijn veel forten te vinden, waarvan de forten Jalali en Mirani zeer beroemd zijn in Oman.

Bekijk Wadi Shab, een gebied waar je mooie rotspartijen, indrukwekkende watervallen en wandelpaden vindt. Aan het einde van de Wadi Shab kom je via een smalle doorgang al zwemmend in een grot. Deze Wadi Shab behoort tot de mooiste en bekendste in zijn omgeving.
Grotten zijn ook een grote attractie van oman. De Majlis al Jinn is enorm, maar moeilijk bereikbaar en ontoegankelijk voor de reguliere toerist. Voor een indruk van een grot kun je Al-Hootah Grot bezoeken. Met een elektrische trein is het hart van de grot te bereiken, waar een ondergronds meer te vinden is.

Bezoek een of meerdere dagen de woestijn. Dat kan via een 4×4-tocht, of een kameelsafari. Overnachten in een bedoeïentent is vaak ook mogelijk.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy