De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
visum vietnam aanvragen online

Online visum Vietnam aanvragen of naar ambassade?


17 januari 2019

Ga je naar Vietnam? Een goede beslissing, want Vietnam is een prachtig land met veel verschillende bezienswaardigheden. Om toegelaten te worden tot het land heb je alleen wel een visum nodig. Dat is verplicht voor iedere reiziger. Maar hoe regel je een visum voor Vietnam, hoe lang duurt de aanvraag en wat is de beste manier om een visum voor Vietnam te regelen?

Vietnam is een bestemming die steeds populairder wordt onder Nederlandse toeristen. Niet voor niets, want je vindt er prachtige baaien, de indrukwekkende Mekong Delta, levendige straten vol met scooters en smaakvol streetfood. Ontdek de levendige grote steden Hanoi en Ho Chi Minh City. Trek rond met een backpack, of kies juist voor de luxe van hotels en de mooiste resorts. Mensen komen meestal terug met een prachtige herinnering, die de verwachten heeft overtroffen. De beste reistijd voor Vietnam is van december tot en met april.

Om Vietnam binnen te mogen, heb je wel een visum nodig. Hoewel dit tot een jaar geleden nog best omslachtig was, is de aanvraagprocedure voor Nederlanders sinds 2018 aanzienlijk eenvoudiger geworden. Er zijn in principe drie verschillende manieren om een visum voor Vietnam te bemachtigen:

  • Visum voor Vietnam online aanvragen (eenvoudig te regelen, max. verblijfsduur 30 dagen)
  • Visum voor Vietnam bij de ambassade in Nederland regelen (alleen nodig als je langer dan 30 dagen in Vietnam wilt verblijven)
  • Aanvraag on arrival (verouderde manier en duurder, maar het kan nog wel)

Aanvragen visum voor Vietnam sinds 2018 veel eenvoudiger

Sinds 2018 is het voor Nederlanders mogelijk om gebruik te maken van het Vietnamese elektronische systeem om een e-visum aan te vragen. Dit kun je volledig online doen en het formulier is binnen een aantal minuten in te vullen. Ook zijn de kosten van een e-visum het laagst vergeleken met de andere methoden. Bij het digitaal aanvragen van een visum voor Vietnam ontvang je het visum binnen 3 dagen per mail. Het e-visum is op het moment dat het ingaat precies 30 dagen geldig. Let wel op dat ook je paspoort nog geldig is. Je paspoort moet nog minstens 30 dagen geldig zijn nadat je visum verloopt.

E-visum Vietnam online aanvragen

Het e-visum voor Vietnam wordt ook wel een digitaal reistoestemmingsdocument genoemd. Handig om te weten: het is geldig voor zowel de zakelijke reiziger als toeristen. Het e-visum is één maand geldig (30 dagen). Langer is niet mogelijk. Reis je met meerdere personen of kinderen? Dan dienen ook zij in het bezit te zijn van een visum. Dat geldt ook voor baby’s.

Het eenvoudigste is om het e-visum voor Vietnam online aan te vragen. Houd daarbij je aankomst- en vertrekgegevens bij de hand en zorg ervoor dat je je BSN (Burgerservicenummer), paspoort en adres bij de hand hebt. Om de aanvraag te voltooien moet je een scan van je paspoort aanleveren, samen met een pasfoto. Ook al lijkt dat misschien wat gedoe, het e-visum voor Vietnam is op deze manier snel geregeld. Als je het visum regelt in Vietnam zelf, dan kost dit je veel tijd en bovendien betaal je nog een zogenaamde stamping fee van 25 tot 50 dollar. Niet ideaal na een lange vlucht, waarbij je ook nog eens duurder uit bent. Kies daarom voor het elektronische visum voor Vietnam.

Langer dan 30 dagen naar Vietnam?

Wil je langer dan 30 dagen naar Vietnam? Dan moet je helaas toch een visum via de ambassade aanvragen. Je moet dan uitleggen waarom je voor langere tijd wilt gaan reizen. Vervolgens zal de ambassade goedkeuring geven voor je reis naar Vietnam. De kosten zijn wel hoger dan bij het e-visum.

E-visum is de goedkoopste optie voor een visum Vietnam

Het e-visum voor Vietnam is de meest makkelijke én goedkoopste manier om in het bezit te komen van een geldig visum voor Vietnam. Een ander groot voordeel van het e-visum is dat je veel meer keus hebt uit aankomstplaatsen. We raden dus altijd aan om bij een verblijf van 30 dagen of korter in Vietnam een e-visum aanvraag online te doen. Lees meer over het visum voor Vietnam online aanvragen en de andere manieren om in het bezit te komen van een visum voor dit prachtige land.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy