De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Oost-Timor

Beste reistijd Oost-Timor


Beste reismaanden Oost-TimorDe beste reistijd voor Oost-Timor zijn de maanden mei tot en met september. Ook in deze reisperiode zal het warm zijn met ongeveer 30 graden gemiddeld, maar je ontwijkt de meeste regen wel. Oost-Timor ligt op de oostelijke helft van het eiland Timor. Het westelijke deel is in handen van Indonesië. Verder bestaat het land nog uit de eilanden Atauro en Jaco en de exclave Oecussi-Ambeno, omsloten door West-Timor.

Beste reismaanden Oost-Timor

Klimaat Oost-Timor

Oost-Timor is altijd warm met temperaturen rond de 30 graden, met uitzondering van de bergtoppen. Daarbij is de luchtvochtigheid over het algemeen hoog, waardoor het vaak ook drukkend warm aanvoelt. De maanden juni tot en met oktober zijn de drogere maanden.

Hoogseizoen Oost-Timor

Oost-Timor is toeristisch nog niet ontwikkeld en kent geen toeristisch hoogseizoen.

Regenseizoen in Oost-Timor

Hoewel er van een echt regenseizoen geen sprake is wordt de periode december tot en met maart als het natte seizoen aangeduid.

Bezienswaardigheden Oost-Timor

Het toerisme in Oost-Timor is nog maar nauwelijks ontwikkeld. Desondanks is de natuur er prachtig. Met ruige hoge bergen en rijstvelden.

Langs de kust zijn mooie witte zandstranden en koraalriffen te vinden, waar goed gedoken en gesnorkeld kan worden. De mooiste stranden van Oost-Timor liggen aan de noordkust in het oosten van het land. Ook op het eiland Atauro komen watersportliefhebbers en strandgangers goed aan hun trekken.

Hoofdstad Dili is anders dan de meeste hoofdsteden in Oost-Azië. De kleine stad heeft een aantal mooie koloniale gebouwen, maar vooral de stranden zullen de meeste bezoekers trekken.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy