De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Oostenrijk

Beste reistijd Oostenrijk


Beste reismaanden OostenrijkDe beste reistijd voor Oostenrijk zijn de maanden juni tot en met september. Wintersporten in Oostenrijk kan het beste gedaan worden in de maanden december tot en met maart. Het weer in Oostenrijk kan vaak snel omslaan. Een mooie dag kan snel slecht worden, maar andersom komt ook veel voor, vooral in de Alpen. Het landklimaat is hier met name verantwoordelijk voor.

Beste reismaanden Oostenrijk

Klimaat Oostenrijk

Oostenrijk kent meerdere klimaten. De lagergelegen gebieden hebben een gematigd landklimaat. In de hoogstgelegen gebieden heerst een hooggebergteklimaat. De gebieden tussen deze klimaatzones hebben een koud landklimaat met koude winters en vrij koele zomers.

In de zomer wordt het in Oostenrijk erg aangenaam weer, afhankelijk van de hoogte waarop je je bevindt. Vanaf 2000 meter is het eigenlijk altijd vrij koel.

Oostenrijk wordt in de wintermaanden ook veel bezocht om te wintersporten. Oostenrijk is niet voor niets een van de populairste skibestemmingen ter wereld. Wintersport in Oostenrijk is uitstekend te doen, aangezien er in de winter veel sneeuw valt en er goede faciliteiten zijn.

Hoogseizoen Oostenrijk

In de zomer is het hoogseizoen in Oostenrijk van juli tot en met augustus. De meeste mensen bezoeken Oostenrijk om te wintersporten. De maand februari is voor heel veel wintersporters de populairste periode voor een sneeuwzekere skivakantie in Oostenrijk. Ook de voorjaarsvakantie kan druk zijn. Veel gezinnen met kinderen en studenten gaan dan op wintersport.

Regen in Oostenrijk

In Oostenrijk kan altijd een bui vallen, maar vooral het zuiden en westen van Oostenrijk zijn gevoeliger voor buien. In de berggebieden gaat regen vaak samen met een flinke onweersbui. De meeste regen valt aan de noordzijde van de Alpen. Wees in Oostenrijk altijd voorbereid op een flinke bui, zelfs als het stralend weer is.

Bezienswaardigheden Oostenrijk

In de zomer is Oostenrijk een prachtig land om te wandelen. Zowel in de dalen als in de bergen. Wandelroutes zijn vaak zowel in de zomer als in de winter goed te bewandelen zijn, met een netwerk van bijna 8.000 kilometer aan wandelwegen.

Bekijk de hoofdstad Wenen en bezoek Salzburg. De regio Tirol is ook erg bezienswaardig met prachtige natuur en leuke steden. In de winter kun je hier goed wintersporten.

Ook Nationaal Park Hohe Tauern is een bezoek waard, middenin de Centrale Alpen. Het is het grootste beschermde gebied in de Alpen. Hier vind je onder andere gletsjers, rotswanden en prachtige bergweides.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy