De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Op vakantie met eigen auto tips

Op vakantie met eigen auto? Zo overleef je die lange autorit!


1 mei 2020

Steeds meer Nederlanders kiezen voor een autovakantie. Hoewel je met een vliegtuig natuurlijk over het algemeen veel sneller op je eindbestemming aan zal komen, brengt dit ook heel veel extra stress en kosten met zich mee. Bovendien zijn er genoeg mensen die het stiekem lastig vinden om de controle in een vliegtuig los te laten. Geen wonder dus dat autovakanties steeds populairder worden. Maar wat doe je tijdens zo’n lange autorit? Hoe zorg je dat de kinderen zich blijven vermaken? En dat je zelf het hoofd nog koel houdt? Hoe bereid je jezelf voor op urenlang rijden? Wij geven een aantal praktische tips!

Vakantiecheck voor de auto

Breng je auto voordat je op vakantie gaat nog even langs de garage. Zo loop je een minder groot risico dat je ergens in Europa stil komt te staan. Gelukkig bieden de meeste garages rond de schoolvakanties mooie aanbiedingen aan, zodat je voor een relatief klein prijsje een grondige check kunt laten uitvoeren. Bekijk als je toch bezig bent ook gelijk de polis van je autoverzekering. De verzekering auto moet goed geregeld zijn. Zo kan je van een onbezorgde vakantie genieten.

Neem altijd een wegenkaart mee

De meeste mensen weten tegenwoordig niet meer hoe ze kaart moeten lezen. Waar heb je anders dat geavanceerde navigatiesysteem voor? Toch kunnen er zich situaties voordoen waarbij het ook heel handig is om ook over een wegenkaart te beschikken. Bijvoorbeeld om je navigatiesysteem niet meer up-to-date is of omdat er sprake is van een omleiding. Het kan geen kwaad om de weg thuis alvast globaal te oefenen. Zo bespaar je jezelf straks een hoop stress en extra zoekwerk.

Houd rekening met je bioritme

Heb je een lange autorit op de planning staan? Dan kunnen we het ons goed voorstellen dat je al vroeg in de auto wilt zitten. Houd echter wel rekening met je bioritme. Ben je het bijvoorbeeld nooit gewend om in de nacht wakker te zijn? Dan zal je lichaam het heel moeilijk hebben om dit tijdens de autorit wel te doen. Kies er daarom liever voor om extra vroeg op te staan dan om alvast ’s nachts een gedeelte te rijden. Duurt de autorit enkele dagen? Boek dan alvast enkele slaapplaatsen die je onderweg tegen zal komen. Zo kun je altijd uitgerust op pad gaan.

Rij je met twee volwassenen en hebben jullie allebei je rijbewijs? Wissel dan af! Zo beschikken jullie allebei over momenten om even te ontspannen of een powernap te doen.

Pak voldoende eten en drinken in

Wat moet je doen tijdens zo’n lange autorit? De hele tijd uit een raampje staren is natuurlijk maar saai. Zorg daarom voor voldoende vermaak. Denk aan een aantal boeken, een draagbare dvd-speler, een tablet of luisterboek. Neem daarnaast voldoende eten en drinken mee. Niemand zit er natuurlijk op te wachten om met honger en dorst in een auto te zitten. Voorkom dus chagrijnige buien door allerlei verschillende mogelijkheden bij de hand te hebben.

Houd er wel rekening mee dat de temperaturen gedurende de reis kunnen veranderen. Zeker wanneer je richting het zonnige zuiden rijdt. Zorg daarom voor een koelbox of koeltas, zodat het eten en drinken lekker koel blijft.

Maak voldoende tussenstops

Het grootste gevaar van lange autoritten is dat je kunt onderschatten hoe moe je bent. Zolang je aan het rijden bent, merk je dit vaak niet. Meestal pas als het te laat is. Daarom is het belangrijk om voldoende tussenstops te maken. Strek je benen, neem even een plaspauze en eet en drink iets. Vraag jezelf daarnaast continu of je nog verder kunt of dat je even moet rusten. Liever iets langer onderweg, want dan beschik je in elk geval over de zekerheid dat je ook veilig op je eindbestemming zal belanden.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy