De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Pakistan

Beste reistijd Pakistan


Beste reismaanden PakistanDe beste reistijd voor Pakistan zijn de maanden november tot en met april. Het is dan relatief koel. In het noorden van Pakistan is er een regentijd in de zomer van juli tot en met augustus. Het uiterste noorden staat bekend om de hoge bergen en pieken, waaronder de beroemde K2 en de Nanga Parbat.

Voor een trektocht door de bergen in het noorden is de zomerperiode van mei tot oktober wel geschikt, omdat het in de winter vanwege de hoogte te koud kan zijn voor een geslaagde expeditie.
In de lagergelegen gebieden wordt het in de zomer daarentegen extreem heet.

Beste reismaanden Pakistan

Klimaat Pakistan

In het zuiden en midden van Pakistan heerst een woestijnklimaat en in het noorden een hooggebergteklimaat. Mei en juni zijn in Pakistan de warmste maanden, met temperaturen van 40 tot 45 graden. Vooral in het zuidoosten kan het extreem heet worden. Aan de kust wordt de ergste hitte door het zeewater getemperd, waardoor het daar gemiddeld vijf tot tien graden koeler is. Van november tot en met maart is het winter en schommelt de temperatuur tussen de 15 en 25 graden.

In het laagland en aan de kustgebieden heeft het klimaat in de wintermaanden een subtropisch tot tropisch karakter. Veel plekken in het oosten en zuiden van Pakistan kennen vrijwel geen vorst, waarbij het in de winter nog gemakkelijk 20 graden wordt. Hoe verder landinwaarts en hoger je komt, des te kouder wordt het. Langs de kustgebieden is er vrijwel geen sprake van voor- en najaar.

Hoogseizoen Pakistan

Pakistan kent geen toeristisch hoogseizoen.

Regenseizoen in Pakistan

In Pakistan valt de meeste neerslag in de maanden juli tot en met september, vooral in de noordelijke gebieden van het land. Tussen Lahore en Islamabad ontstaat de meeste overlast door de regen. De temperatuur daalt in de regentijd wel naar 30 tot 36 graden, wat iets koeler is dan de normale temperatuur in de zomer.

Bezienswaardigheden Pakistan

Bergbeklimmers kunnen in het noorden van Pakistan de beruchte en beroemde K2 beklimmen, die onderdeel van de Himalaya is. In het zuiden zijn juist de woestijnen en het Kirthargebergte interessant

Karachi is de grootste stad van het land, terwijl Islamabad de officiële hoofdstad is. In Karachi zijn voor toeristen meer bezienswaardigheden dan in Islamabad te vinden, waaronder Mazar-e-Quaid, het mausoleum van Mohammed Ali Jinnah, de stichter van Pakistan. Bij karachi vind je ook verschillende mooie stranden. De mooiste stranden zijn Clifton Beach, Sandspit Beach en French Beach.

Aan de grens met India is Lahore een leuke stad om te bezoeken. Met onder meer de Minar-e-Pakistan, met een 60 meter hoge minaret.

Natuurschoon is naast de Himalaya ook te vinden in enkele nationale parken. Chinji en het Ayubia Nationaal Park zijn het meest bezocht. De zwarte beer en luipaarden komen hier nog voor.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy