De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Panama

Beste reistijd Panama


Beste reismaanden PanamaDe beste reistijd voor Panama zijn de maanden december tot en met april, het droge seizoen in Panama. Het regenseizoen loopt van april tot en met november. Ook in de regentijd kan Panama prachtig zijn om te bezoeken.

In de regentijd is de natuur in Panama vaak op zijn mooist. Op de eilanden in de Caribische Zee (Bocas del Toro, San Blas) is het in de regentijd overigens juist dróger dan in de rest van Panama. Februari tot en met mei zijn de warmste maanden met een gemiddelde maximumtemperatuur rond de 32 graden, waarbij uitschieters naar boven gemakkelijk voorkomen. De meeste regen valt in september en oktober.

Beste reismaanden Panama

Klimaat Panama

Panama kent een tropisch klimaat met het hele jaar door hoge temperaturen. Door de hoge luchtvochtigheid voelt het altijd tropisch en broeierig warm aan. In de droge tijd schijnt de zon uitbundig bij een gemiddelde temperatuur van 27 graden. Het klimaat in enkele regio’s van Panama wijkt af van het klimaat in de grootste delen van het land. We onderscheiden het klimaat in Bocas del Toro, in de hooglanden (Boquete, Chiriqui) en op de San Blas eilanden.

In de hooglanden van Panama, bij Boquete en Chiriqui, heerst een tropisch hooggebergteklimaat waar het met gemiddeld 24 graden minder warm is dan in de lagergelegen gebieden. In Bocas del Toro, de eilandengroep vlak bij de grens met Costa Rica, is het klimaat tropisch, zonnig en vochtig, met gemiddeld 27 graden. Hier is geen echt regenseizoen te onderscheiden, er kan altijd wel een tropische regenbui vallen. In de algemene regentijd van Panama, is het vaak droger in Bocas del Toro.

Ook op de San Blas eilanden is het klimaat tropisch. De gemiddelde jaartemperatuur is iets lager dan in de rest van Panama, door verkoelende winden op zee, maar nog steeds heerlijk warm met 24 graden. Ook hier loopt het regenseizoen van mei tot november, maar er valt minder regen van juni tot en met augustus.

Hoogseizoen Panama

Het hoogseizoen in Panama loopt van half december tot half april. Gedurende deze periode zijn de prijzen van accommodaties hoger dan andere maanden. Rond Pasen vieren de Panamezen Carnaval onder andere in Panama City. Ook dan kan het drukker zijn. In het laagseizoen van mei tot en met november hebben veel hotels gunstige aanbiedingen.

Regenseizoen in Panama

Het regenseizoen in Panama loopt van mei tot december. De regen valt daarbij meestal in de vorm van korte, hevige buien. In het binnenland kan het langdurig regenen. Ook in het regenseizoen is Panama een mooie bestemming, behalve wanneer je graag een strandvakantie in bijvoorbeeld Bocas del Toro wilt houden. In de regentijd valt er vaak in de middag, avond of nacht een stevige bui. In de ochtend is het meestal gewoon zonnig en droog. Het natte seizoen is ook uitermate geschikt voor avontuurlijke boottochten, zoals raften.

Bezienswaardigheden Panama

Panama staat bij veel mensen vooral bekend vanwege het beroemde Panamakanaal. Maar het land heeft nog veel meer te bieden. Bezoek bijvoorbeeld Bocas del Toro, een van de meest bezochte gebieden van het land. Hier kun je heerlijk snorkelen en het koraalrif en tropische vissen bekijken, maar ook dolfijnen, zeesterren en walvissen kun je zomaar tegenkomen. Ook in Coiba National Marine Park vind je een prachtige onderwaterwereld. Het eiland Coiba is het grootste eiland in het park en het grootste eiland in heel Midden-Amerika. Houd je van surfen? Ga dan zeker naar Santa Catalina.

Beklim de Volcan Baru, een vulkaan en meteen ook het hoogste punt van Panama. Een must voor liefhebbers van natuur, wandelaars en bergbeklimmers. Het is een steile klim, maar vanaf de top heb je bij goed weer uitzicht op zowel de Caribische zee als de Pacifische Oceaan.

Ga naar Boquete, een bijzonder bergdorp en ‘vallei van de bloemen’. Een perfecte bestemming om te wandelen en het bladerdak van Cloud Forrest te bekijken. Ook kun je hier ontspannen in een van de warmwaterbronnen langs de Caldera rivier.

In de San Blas archipel kun je de inheemse Kuna-indianen bezoeken. Je zult er gastvrij onthaald worden. De hele archipel telt bijna 400 paradijselijke eilanden.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy