De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Paniek Platja Daro Terreuraanslag Flashmob

Grote paniek in Spaanse badplaats Platja d’Aro door nep-aanslag


3 augustus 2016

In de Spaanse badplaats Platja d’Aro is dinsdagavond grote paniek uitgebroken onder de vele aanwezige toeristen. Een groep andere vakantiegangers zorgde voor grote schrik bij mensen die op de boulevard langs de kust liepen of zaten te dineren op een terrasje. Zij renden voor hun leven. 

De paniek werd veroorzaakt door een andere groep toeristen, die uit het niets zijn begonnen met rennen en gillen. De Spaanse krant El País berichtte dat de groep statieven en selfiesticks bij zich had, die door andere toeristen in de paniek werden aangezien als wapens. Volgens Spaanse autoriteiten gaat het om een zogenaamde ’flash mob’, een grappig bedoeld filmpje waarbij een grote groep mensen zich uit het niets op dezelfde plaats verzamelen en samen iets doen, zoals een dansje. Het idee bij deze flash mob was dat er zogenaamd een beroemdheid zou zijn gespot. De onrust sloeg vervolgens over op andere toeristen. Zeker gezien de recente terreuraanslagen zit de angst er goed in.

Op videobeelden is te zien dat tientallen mensen wegvluchten. De hulpdiensten sloegen groot alarm, omdat er veel meldingen van de paniek binnenkwamen. In de straten van Platja d’Aro werd de paniek bevestigd door de vele politiewagens met sirenes. Toeristen verschuilden zich, totdat bleek dat er gelukkig niets aan de hand was. Wel raakten enkele mensen lichtgewond, onder meer door het snelle opstaan bij terrassen en vallend glas. Er zijn twee aanstichters opgepakt.

De Spaanse badplaats is ook onder Nederlandse toeristen een populaire vakantiebestemming. Benieuwd naar de beste reistijd voor Platja d’Aro of Spanje?

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy