De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Papoea-Nieuw-Guinea

Beste reistijd Papoea-Nieuw-Guinea


Beste reismaanden Papoea-Nieuw-GuineaDe beste reistijd voor Papoea-Nieuw-Guinea zijn de maanden mei tot en met november. Papoea-Nieuw-Guinea ligt ten oosten van Indonesië en beslaat de oostelijke helft van het eiland Nieuw-Guinea. Papoea Nieuw Guinea wordt door veel mensen gezien als het laatste onontdekte stukje aarde, met bijzondere stammen. Het klimaat is er op de meeste plaatsen warm en vochtig, waarbij het hele jaar door regen kan vallen in de vorm van korte, hevige buien. Er zijn twee perioden te onderscheiden waarin het meer regent dan andere maanden.

Beste reismaanden Papoea-Nieuw-Guinea

Klimaat Papoea-Nieuw-Guinea

Papoea-Nieuw-Guinea kent een duidelijk tropisch klimaat. Het is er meestal warm en vochtig, met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 27 graden het hele jaar door. ’s Nachts daalt de temperatuur naar rond de 15 graden. In de berggebieden is het koeler. Aan de kust is de temperatuur stabiel met het hele jaar door maximaal 30 graden. Verder landinwaarts is het wat minder warm.

Op Papoea-Nieuw-Guinea zijn tropische regenwouden, maar ook tot savannes te vinden. In de bergketen die door het midden van het eiland van oost naar west loopt, kan het wat koeler zijn en kan zelfs sneeuw voorkomen. Behalve in de hooggelegen gebieden kennen de meeste plaatsen een hoge luchtvochtigheid.

Hoogseizoen Papoea-Nieuw-Guinea

Vanwege de ontoegankelijkheid van het binnenland en de onontwikkelde toeristische sector, kent Papoea-Nieuw-Guinea geen toeristisch hoogseizoen. Vooral voor avontuurlijk ingestelde reizigers en mensen die graag op plaatsen komen waar nog geen toerist is geweest, is Papoea-Nieuw-Guinea een perfecte bestemming.

Regenseizoen in Papoea-Nieuw-Guinea

Gedurende het hele jaar kan er een flinke, vaak korte en hevige bui vallen. De neerslaghoeveelheden nemen naar het westen toe, waarbij in de hooggebergten extreem veel regen valt. Hoewel het in Papoea-Nieuw-Guinea altijd wel een keer per dag regent, zijn er zijn twee verschillende periodes met meer regenval te onderscheiden. Vanaf december tot en met april regent het vooral in het noorden, waarna het van mei tot en met november (tijdens de beste reistijd van Papoea-Nieuw-Guinea) juist in het zuiden meer regent.

Bezienswaardigheden Papoea-Nieuw-Guinea

Papoea Nieuw Guinea is een paradijs voor natuurliefhebbers, met regenwouden, vulkanen, savannes en meer. Er leven vele verschillende soorten bijzondere vogels die alleen hier voorkomen, waaronder de paradijsvogel. Bijzonder zijn ook de krokodillen, die zowel in water als op het land leven.

Duikers kunnen het ongerepte onderwaterleven in Papoea Nieuw Guinea bewonderen. Er zijn nog veel duikplekken waar nog bijna niemand ooit gedoken heeft. Buiten de steden leven de mensen nog in stammen in de oerwouden. Deze stammen hebben hun eigen tradities, leefwijze en vaak ook eigen talen.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy