De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Paraguay

Beste reistijd Paraguay


Beste reismaanden ParaguayDe beste reistijd voor Paraguay zijn de maanden mei tot en met september, waarin vooral de maanden maart tot en met mei (de herfst in Paraguay) en september tot en met oktober (de lente in Paraguay) goede periodes zijn om te reizen. Het is dan gemiddeld 23 graden.

Van december tot en met februari kan het in Paraguay gemakkelijk 40 graden warm worden. Februari is mogelijk wel een geschikte reismaand voor Carnavalliefhebbers. Vooral in Asunción, Ercarnación, Villarrica en Cuidad del Este wordt carnaval groots gevierd met parades en muziek.

Beste reismaanden Paraguay

Klimaat Paraguay

In Paraguay zijn maar liefst vier klimaatzones te onderscheiden, ondanks de relatief kleine grootte van het land. In het noordelijke deel van Paraguay heerst een tropisch moessonklimaat , in het zuiden een warm zeeklimaat, het Gran Chaco Laagland heeft een warm steppeklimaat en tegen de grens met Brazilië zijn er een aantal kleine gebieden die een tropisch regenwoudklimaat hebben.

Paraguay kent binnen de klimaatzones twee seizoenen, de winter en de zomer. De zomer duurt van oktober tot en met maart, de winter van mei tot en met augustus. De hierboven genoemde herfst en lente zijn eigenlijk vooral overgangsmaanden met wat lagere temperaturen dan in de zomer. In de zomer kan het heet worden, met temperaturen tot ruim 40 graden met een hoge luchtvochtigheid. In de drogere winter zijn de temperaturen aangenamer. De winters zijn mild en relatief droog, met gemiddelde dagtemperaturen die tussen 20 en 25 graden liggen.

Hoogseizoen Paraguay

Regenseizoen in Paraguay

De hoeveelheden neerslag liggen in de zomer aanzienlijk hoger dan de winterperiode, waardoor de zomerperiode in de tropische gebieden als regentijd aangeduid wordt. In het zuiden en oosten van Paraguay valt het hele jaar door veel neerslag. Het is er altijd iets vochtiger dan het noorden en westen, maar ook iets minder warm.

Bezienswaardigheden Paraguay

Bezoek de hoofdstad Asunción in het zuidoosten van Paraguay, met oude koloniale gebouwen en veel cultuur. Bezichtig er het López Palace, een prachtige kathedraal.

De ruïnes van Trinidad en Jesús zijn ook een must-see in Paraguay. Hier zijn veel overblijfselen te vinden van Jezuïetennederzettingen in Trinidad. Het dorp Trinidad vormt een van de hoogtepunten in Paraguay. Op een heuvel dichtbij liggen ruïnes van Jezuïetenkloosters die goed bewaard zijn gebleven.

De populairste bezienswaardigheid van Paraguay zijn de Iguazú watervallen, op het drielandenpunt met Brazilië en Argentinië. Hier vind je ongeveer 300 watervallen. In de buurt van de Iguazú watervallen ligt de stad Ciudad del Este. Deze stad is een goed vertrekpunt voor de Monday watervallen en de Itaipudam.

Het grootste en een van de mooiste natuurparken van Paraguay is het nationale park Cerro Corá, waarin je veel vergezichten met tropische bossen en rode heuvels vindt.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy