De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Peru

Beste reistijd Peru


Beste reismaanden PeruDe beste reistijd voor Peru zijn de maanden van mei tot en met november, ofwel de droge tijd. Je kunt binnen deze maanden zowel de jungle, het laagland als de Andes bezoeken. Hou er rekening mee dat de droge tijd wel de koudste tijd is om in Peru te reizen. Wil je de beroemde Inca Trail lopen, doe dat dan bij voorkeur ergens in de maanden van mei tot en met oktober. De temperatuur is dan overdag aangenaam en het regent relatief weinig. Ben je niet bang voor regen? Dan kun je ook in de natte tijd reizen, van december tot en met april. De temperaturen zijn dan wat hoger. Je loopt het risico dat bepaalde gebieden minder goed bereikbaar zijn. De Incatrail wordt soms afgesloten als het veel regent.

Beste reismaanden Peru

Klimaat Peru

Het klimaat van Peru is te verdelen in twee seizoenen: het droge- en het regenseizoen. Het weer in Peru verschilt sterk, afhankelijk van de regio. De regio’s van Peru zijn grofweg in drie gebieden te verdelen: de westkust met de droge woestijn, in het oosten de Amazone. Deze twee gebieden worden gescheiden door de Andes die Peru van noord tot zuid doorsnijdt. Kijk in de tabel hieronder voor het klimaat en de beste reistijd voor deze specifieke regio’s.

Hoogseizoen Peru

Het hoogseizoen in Peru is van juni tot en met augustus, wat overeenkomt met het droge seizoen in het Andesgebergte en de zomervakantie in de Verenigde Staten en Europa. Het is de beste, maar ook drukste tijd, om de Inca Trail naar Machu Picchu te lopen, of om andere wandeltochten, mountainbike tochten of klimtochten te doen.

Wil je naar de kuststrook? Hou er dan rekening mee dat deze het populairst zijn van december tot en met maart. Het is er dan warm en zonnig, de rest van het jaar zijn Lima en de meer zuidelijke kustplaatsen bedekt met mist of bewolking.

Regenseizoen Peru

Tussen december en maart valt in het Amazonegebied en in het Andesgebergte de meeste regen. Wil je de bekende reisdoelen zoals Machu Picchu, Cusco en het oostelijke Amazonegebied bezoeken, dan kun je beter in de droge tijd reizen. De Incatrail wordt soms gesloten en het kan lastig zijn om onderdak te vinden. In het regenwoud kan het trouwens altijd regenen, ook in het droge seizoen. De maanden juni tot september zijn wel relatief droog en ook gedurende de rest van het jaar regent het zelden langer dan een paar uur. Het is wat lastiger reizen in de Andes tijdens het regenseizoen, zeker als je van de verharde wegen afgaat. Landverschuivingen kunnen plaatsvinden, die de wegen onbegaanbaar kunnen maken.

Ten noorden van de Atacama-woestijn is overigens op sommige plekken nog nooit neerslag waargenomen, dus het woord regentijd is in Peru relatief.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy