De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Polen

Beste reistijd Polen


Beste reismaanden PolenDe beste reistijd voor Polen zijn de maanden juni tot en met augustus, de zomer in Polen. Gedurende deze periode stijgt de temperatuur in het hele land tot gemiddeld 22 graden. Alleen aan de kust bij Koszalin blijft het iets koeler en op de bergtoppen is het gemiddeld 9 graden. Het warmste gebied is het centraal gelegen gedeelte van Polen.

Beste reismaanden Polen

Klimaat Polen

Het klimaat van Polen is een overgangsklimaat van het zeeklimaat van West-Europa naar het landklimaat van Oost-Europa. In het westen en het noorden van Polen heerst een gematigd zeeklimaat door de invloed van Atlantische stromingen. In het oosten en zuiden is sprake van een landklimaat, met koude winters en warme zomers. De lente en herfst verlopen meestal zonnig en relatief warm, waarmee het land voor een stedentrip ook goed te bezoeken is. De winter in Polen kan wel zeer koud zijn, waarbij temperaturen tot -15 graden vooral in het binnenland geen uitzondering zijn. De winter duurt van december tot en met februari.

De winters in Polen zijn erg streng in het oosten en zuiden van het land, terwijl ze in het noorden met de Nederlandse en Belgische winters te vergelijken zijn. Ook de duur van de winter verschilt erg per gebied. Aan de kust duurt de winter ruim twee maanden, in het Noordoosten bijna vier maanden en in het Tatragebergte tot een half jaar.

Hoogseizoen Polen

Regen in Polen

Gemiddeld valt er in Polen minder regen dan in Nederland, vooral in het noorden van Polen is het droger. In het westen en in de bergen in het zuiden regent het juist een keer zoveel als in Nederland, vooral in het Tatragebergte. De meeste regen valt in Polen rond de zomer, waarbij juni meestal de natste maand van het jaar is en februari de droogste maand. In de bergen is september gemiddeld de natste maand.

Bezienswaardigheden Polen

Polen is een bestemming in opkomst. Er zijn tegenwoordig veel goedkope vliegtickets naar de steden in Polen. Je vindt er zee, prachtige natuurgebieden, bergen, een gebied met meren en prachtige steden. Veel toeristen kiezen ervoor om naar Kraków te reizen. Deze stad ligt in het zuiden en is één van de mooiste steden van Polen. Kraków was vroeger de hoofdstad van Polen en is de populairste stad onder toeristen in Polen. Kraków heeft het grootste marktplein in Europa. Vanuit Krakow is de zoutmijn in Wieliczka ook een bezoek waard. Hier vind je een uit zout uitgehakte ondergrondse kapel. Het diepste punt van de mijn ligt 327 meter onder de grond.

Auschwitz is een plaats met een beladen geschiedenis. Hier werden in de Tweede Wereldoorlog meer dan 6 miljoen mensen vermoord. Vanuit Krakow is dit voormalige concentratiekamp goed bereikbaar en te bezoeken. Auschwitz bestaat uit drie delen, waarvan Auschwitz I en Auschwitz-Birkenau te bezoeken zijn.

Natuurliefhebbers gaan naar het Bialowieza Nationaal Park in het noordoosten van Polen. Hier is het laatste stuk oerbos van Europa te vinden.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy