De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Portugal

Beste reistijd Portugal


Beste reismaanden portugal
De beste reisperiode voor Portugal zijn wat ons betreft de maanden mei, juni of september, maar afhankelijk van je reisdoel en de regio waar je naartoe gaat kunnen andere maanden ook heel geschikt zijn. In het noorden is het begin mei vaak nog fris. In het zuiden is de zomer juist erg heet en daarom kun je de maanden juni tot en met augustus in die regio misschien beter mijden, behalve als je lekker naar het strand gaat. De Portugezen zelf hebben ook vakantie in augustus. In deze tijd is het langs de kust vaak drukker dan normaal.

In het noorden valt van november tot en met april veel regen, maar desondanks is Portugal voor zonliefhebbers vrijwel het hele jaar door goed te bezoeken. In de winter zal het er alleen wat vaker regenen. Kortom, eigenlijk is elke maand geschikt voor een goedkope vakantie naar Portugal!

Populaire bestemmingen van Portugal zijn ook Madeira en de Azoren. In Madeira is het klimaat bijzonder mild. April en mei of september en oktober is de beste reistijd voor Madeira. Van november tot en met februari regent het op Madeira vrij veel.

De beste reistijd voor de Azoren is in de zomer in de maanden juli en augustus. In deze maanden is de temperatuur perfect en valt er weinig regen. Op de Azoren kom je weinig toeristen tegen, ook in het hoogseizoen. Meer informatie over Madeira en de Azoren vind je op de aparte klimaatpagina’s voor deze gebieden.

Beste reismaanden Portugal

Klimaat Portugal

Portugal heeft een mild klimaat met een vrij regenachtig noorden en een relatief droog en heet zuiden. Er komen geen extreme temperaturen voor, met uitzonderingen in het zuiden in de Algarve. De winters zijn regenachtig en de zomers zijn heet.

De temperatuur in het noorden ligt lager dan in het binnenland. In Porto wordt het in de zomer overdag 25 graden, een prettige temperatuur. Richting het binnenland en het zuiden loopt de temperatuur snel op. Er zijn grote verschillen tussen de temperaturen aan de kust en in het binnenland. In juli en augustus wordt het gemiddeld 29 graden, maar uitschieters naar boven zijn daarbij ook mogelijk. De temperatuur kan oplopen tot boven de 40 graden. De avonden zijn wel erg aangenaam en de nachten hebben een temperatuur van rond de 15 graden.

In het zuiden in de Algarve heerst een Middellandse Zeeklimaat waarbij de winters mild zijn en de zomers niet erg heet zijn. In de zomer is de temperatuur rond 28 graden en in de winter is de temperatuur nog rond 16 graden. In de Algarve loop je de meeste kans op een hittegolf in de buurt van de Spaanse grens. In de zomer is het in ‘s nachts nog rond 18 graden. De zon schijnt in het zuiden ruim 3000 uur per jaar. In de winter kan het in het binnenland erg koud worden, maar gemiddeld is de temperatuur ongeveer 12 graden.

Hoogseizoen Portugal

Het hoogseizoen in Portugal is de zomer. De maanden juli en augustus zijn vaak druk. De toeristen bevinden zich vooral langs de kust en in de Algarve. Voor een bezoek aan Lissabon is augustus echter zeer geschikt, omdat de Portugezen dan zelf met vakantie gaan. Het is er dan rustig, maar wel warm. Mei is een prima maand voor een stedentrip naar Porto of Lissabon.
Buiten het hoogseizoen is de lente of de herfst erg geschikt. In de lente staat alles in bloei en er zijn gezellige lentefeesten. Met temperaturen van 23 tot 27 graden is het zeer aangenaam.

Regen in Portugal

De meeste regen valt in Portugal van oktober tot mei. In de zomer is het redelijk droog met slechts enkele tientallen millimeters neerslag. In het noorden van Portugal valt de meeste regen. De grootste kans op een storm is in september. In Portugal onweert het verder niet vaak. Zeker in het zuidwesten komen dagen met onweer slechts zelden voor.

Overwinteren in Portugal

Langs de kust is de hitte voor de meeste mensen goed te verdragen. Zelfs bij hele hoge temperaturen zorgt de vrij lage relatieve luchtvochtigheid ervoor dat het niet te benauwd wordt. De aangename hitte trekt veel zonliefhebbende toeristen. Tijdens de milde winters, vooral in de Algarve, komen mensen uit heel Europa overwinteren in Portugal.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy