De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Algarve

Beste reistijd Algarve


De beste reistijd voor de Algarve zijn de maanden half april tot en met half oktober. In het hoogseizoen van juli tot en met augustus zijn er wel veel toeristen in de Algarve, vooral langs de kust. Daarom zijn de maanden van mei tot en met juni en de maanden september en oktober wellicht de allerbeste reistijd voor de Algarve.
De zomer is wel ideaal voor zonliefhebbers en overwinteren in de Algarve is ook zeer goed mogelijk. In de maanden van oktober tot en met februari regent het wel wat vaker.

De Algarve kent gemiddeld meer dan 3.000 zonuren per jaar. Het is een van de zonnigste plaatsen van Europa en niet voor niets een van de beste vakantiebestemmingen van Europa, zowel in de zomer als de winter.

Beste reismaanden De Algarve

Klimaat De Algarve

Het klimaat van de Algarve is een mediterraan klimaat. In de Algarve is het in de zomer overdag vaak warmer dan 30 graden, terwijl het in de winter vrijwel nooit kouder dan 10 graden wordt. Op enkele plaatsen in de Algarve heeft het klimaat zelfs trekjes van een subtropisch klimaat, bijvoorbeeld bij Cabo São Vicente en in de baai ten oosten van Albufeira. In het binnenland kan het in de zomermaanden wel onaangenaam heet worden, maar staat er aan de kust wel altijd een zeewind uit het westen. Hiermee is het ook een ideale plek voor (wind)surfers.

Hoogseizoen De Algarve

De Algarve kent een duidelijk hoogseizoen van juli tot en met augustus. Wil je wel naar Portugal, maar niet naar de drukte? Dan kun je beter naar Lissabon of Porto gaan. Veel inwoners van Lissabon trekken in het hoogseizoen naar hun vakantieverblijven.

Regenseizoen De Algarve

De Algarve kent geen echt regenseizoen, maar vooral tussen oktober en februari regent het meer dan in de zomer. Toch is de hoeveelheid neerslag nog vrij bescheiden met een gemiddelde tussen de 65 en 100 millimeter per maand.

Bezienswaardigheden De Algarve

De meeste mensen gaan naar de Algarve om te genieten van een heerlijke de zon en het strand. De stranden van de Algarve staan bekend om hun spectaculaire rotsformaties, in combinatie met helder blauwe luchten en zeewater met mooie zandstranden. De mooiste stranden van de Algarve zijn volgens veel mensen Armona en Culatra, met een boot vanaf Olhao bereikbaar.

Ook de steden in de Algarve zijn het bezoeken waard. Albufeira heeft een historisch centrum met diverse mooie stranden in de buurt. Praia da Oura trekt vooral jongeren die van een lekkere zonvakantie willen genieten en kunnen uitgaan bij uitgaanscentrum ‘de Strip’.

Lagos is minder toeristisch, maar heeft ook een mooi centrum en prachtige stranden. Ook mensen die graag golven komen hier goed aan hun trekken. Praia da Rocha is een populair overwinteradres voor Nederlanders.
Een mooi en bekend natuurpark in de Algarve is Ria Formosa, tussen Faro en Tavira vind je een grote lagune met zoutpannen, moerasgebied en mooie eilandjes. Het is bij uitstek geschikt om te wandelen, maar ook kun je er fietsen. Wees niet verbaasd als je een flamingo ziet!

Voor faro ligt het eiland Faro Island, waar je van een lekkere stranddag kunt genieten. Pontal da Carrapateira is een schiereiland waar de rotsen hoog boven de zee uittorenen. Je hebt er een prachtig uitzicht over de zee.

Populair bij surfers is Park Natural do sudoeste Alentejano Costa Vincentia. Het park ligt tussen Burgau in De Algarve en loopt door tot Porto Covo in Alentejo. Je vindt er prachtige stranden en natuur met veel ooievaars. Er zijn veel wandelroutes te lopen.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy