De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Madeira

Beste reistijd Madeira


De beste reistijd voor Madeira zijn de maanden april tot en met het begin van juni voor mensen die graag de bloemenpracht op Madeira willen zien. Wandelaars kiezen bij voorkeur voor de maanden juli tot en met september. In andere seizoenen kan regen en mist de wandelpaden in de bergen glibberig en ontoegankelijk maken. Een warme zomer en een zachte winter kenmerken het weer van het eiland. Slechts heel uitzonderlijk is het weer te warm of te koud te noemen.

Madeira is een eilandengroep in de Atlantische Oceaan. Het belangrijkste eiland van de groep heet ook Madeira. Het ligt op ongeveer 1000 kilometer van het Portugese vasteland, maar behoort toch tot Portugal, hoewel het dichter bij Afrika ligt. Madeira is bij toeristen vooral populair door de prachtige natuur. Zon-, zee- en strandliefhebbers kiezen vooral voor de Canarische Eilanden.

Beste reismaanden Madeira

Klimaat Madeira

Het klimaat op Madeira is gematigd subtropisch. Madeira wordt wel het eiland van de eeuwige lente genoemd. De temperaturen zijn er het hele jaar door heel aangenaam, nooit te heet en nooit te koud. Slechts in de zomermaanden kon de temperatuur soms tot boven de 30 graden stijgen, onder invloed van Afrikaanse winden. In de wintermaanden bedraagt de gemiddelde temperatuur er zo’n 16 graden.

Hoogseizoen Madeira

Het hoogseizoen in Madeira van november tot juni. Dit komt vooral door het milde klimaat, waarbij velen zogezegd komen overwinteren op het eiland. Vanaf maart tot juni is de natuur op zijn mooist, vanwege de weelderige plantengroei. Mensen komen kijken waarom Madeira het bloemeneiland wordt genoemd.

Regenseizoen Madeira

Op Madeira kan er altijd een bui vallen, met uitzondering van de zomermaanden. Regen valt er vooral tussen oktober en maart. Vooral de bergachtige streken kunnen ’s winters erg nat zijn. Op de eilandengroep kan het klimaat ook nog lichtelijk variëren.

Bezienswaardigheden Madeira

Omwille van de vele exotische bloemensoorten op het eiland, wordt het ook wel het ‘bloemeneiland’ genoemd. De eilanden van Madeira zijn van oorsprong vulkanisch en hebben een erg gevarieerd en bergachtig landschap.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy