De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Watervallen Duden Kursunlu

Prachtige watervallen van Düden en Kursunlu


25 april 2018

Voor een mooi stukje natuur dan zijn de watervallen van Düden een echte aanrader, deze watervallen liggen zo’n tien kilometer van Antalya. De bovenste watervallen bevinden zich op zo’n 28 meter hoogte, in een natuurpark. Waar u kunt wandelen en genieten van de natuur. In het park bevinden zich ook picknicktafels waar u lekker een broodje kunt nuttigen en ondertussen kunt genieten van de mooie natuur en het geluid van de watervallen op de achtergrond. Achter de watervallen bevindt zich een grot, via de grot kunt u achter de watervallen komen en heb je een sprookjesachtig uitzicht.

Het is verboden om te zwemmen in deze watervallen, en om ze te kunnen bezichtigen wordt er wel een entreeprijs gevraagd. Je kunt ze alleen bezichtigen van zonsopgang tot zonsondergang. De drukste dag om te bezichtigen is de zondag omdat dan de lokale bevolking er ook graag naar toe gaat. Er zijn ook nog de onderste watervallen van Düden, deze kan je het beste bekijken met een boot. Er worden excursies aangeboden om deze te bezichtigen. De waterval eindigt uiteindelijk via de Taurusgebergte, en de onderste komt uit op de zee, deze komt niet rustig in de zee, maar valt van een hoogte van 40 meter naar beneden.

Kursunlu watervallen

Niet alleen zijn er de Düden watervallen maar ook een paar kilometer van Antalya zijn ook de Kursunlu watervallen. De waterval is wel niet zo indrukwekkend als de Düden, maar wel net zo’n prachtige omgeving. De waterval bevindt zich op z’n 12 meter hoogte en wordt omringt door pijnbomen in een prachtig natuurpark. Door de waterval is er een klein meertje rondom ontstaan. Het park is opgesplitst in meedere etappes, om de route helemaal te volgen bent u ongeveer 45 min onderweg. Voor mindervaliden is dit echter niet zo’n geschikt park aangezien de route uit veel trees bestaat. In het voor- en najaar is de waterval op zijn krachtigst.

Bent u van plan op reis te gaan naar Turkije? Hier kunt u gemakkelijk uw e-Visum voor Turkije aanvragen.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy