De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Puerto Rico

Beste reistijd Puerto Rico


Beste reismaanden Puerto RicoDe beste reistijd voor Puerto Rico zijn de maanden november tot en met april. Het is dan winter in het Caribisch gebied, wanneer ook de kans op neerslag het kleinst is en bovendien is het koeler en minder drukkend warm dan in de zomer. In de maanden augustus en september is er kans op orkanen.

Beste reismaanden Puerto Rico

Klimaat Puerto Rico

Puerto Rico heeft een tropisch klimaat met het hele jaar door een gemiddelde temperatuur van ongeveer 30 graden. In de zomermaanden van juli tot en met oktober is het een paar graden warmer dan in de andere maanden. In de hogergelegen gebieden is de temperatuur wat lager, gemiddeld 22 graden. De zomer is warm en vochtig, maar de passaatwinden vanuit het noorden zorgen voor wat verkoeling. In het zuiden van Puerto Rico kan het meestal wat warmer worden, waarbij temperaturen van 38 graden in de zomer geen uitzondering zijn.

De herfst staat in het teken van het orkaanseizoen dat voor onstuimige dagen kan zorgen met wind, golfen, onweer en veel regen. Tijdens de wintermaanden koelt het weer af en gaat de tropische wind ook liggen.

Hoogseizoen Puerto Rico

De periode tussen Kerst en Pasen geldt als hoogseizoen. Puerto Rico is de grootste toeristische bestemming in het Caribisch gebied, met ongeveer vijf miljoen toeristen per jaar (op een inwoneraantal van vier miljoen). Ruim drie kwart van die toeristen komt uit de Verenigde Staten. Puerto Rico is vooral populair als tussenstop of opstapplaats van cruiseschepen. De Amerikaanse toeristen blijven vooral in San Juan, dus in het binnenland zal het wat rustiger zijn.

Regenseizoen in Puerto Rico

Het regenseizoen op Puerto Rico loopt van mei t/m oktober. De regen valt daarbij vooral in het noorden van het eiland. Puerto Rico is een vrij nat eiland, het hele jaar door kan er een vaak korte en heftige regenbui vallen. In het noorden, aan de Atlantische kust, valt bijna tweemaal zo veel neerslag als aan Caribische kust in het zuiden.

Bezienswaardigheden Puerto Rico

In de wateren bij Puerto Rico kunnen walvissen (bultruggen) gespot worden. Soms zijn ze zelfs vanaf land te zien, maar een boottocht brengt je vaak dichterbij en meer kans om ze te zien. De beste tijd om walvissen te spotten zijn de maanden januari tot en met maart in het noordwesten van Puerto Rico

San Juan is de hoofdstad van Puerto Rico, gelegen in het noorden. Er zijn in San Juan nog veel invloeden van de Spaanse koloniale tijd te vinden, waardonder de stadsmuur met een prachtig uitzicht over de stad en de Caribische Zee. Bezoek ook de witte kerk Iglesia de San José en de botanische tuinen.

De forten San Felipe del Morro, San Juan de la Cruz en El Morro zijn enkele bijzondere forten te vinden. Allemaal zijn ze geplaatst op de Werelderfgoedlijst.

Strandliefhebbers komen aan hun trekken bij Arecibo, ook in het noorden van Puerto Rico. Je vindt hier prachtige zandstranden goede mogelijkheden om te duiken en te snorkelen. De Puertoricanen zelf gaan voor een dagje strand vaak naar het nabijgelegen eilandje Culebra. Een klein eilandje waar de Caribische sfeer goed te voelen is. Onder water kun je veel verschillende vissen zien, maar ook dolfijnen, schildpadden en barracuda’s worden onder water gespot.

Ook de zuidkust van Puerto Rico heeft mooie witte stranden en helderblauw zeewater. Het binnenland van Puerto Rico bestaat uit bergen en regenwouden en het hoogste punt van het eiland is Cerro La Punta (1338 meter).

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy