De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Qatar

Beste reistijd Qatar


Beste reismaanden QatarDe beste reistijd voor Qatar zijn de maanden januari tot en met maart, de temperaturen zijn er dan aangenaam en liggen dan ongeveer rond de 25 graden. In maart staat de woestijn vaak korte tijd in bloei, een bijzonder gezicht. Ook de periode van november tot en met december is geschikt, maar wel kan we dan iets vaker een flinke bui vallen. Het regent zeer weinig, maar in de winterperiode is de kans erop wel het grootst, vooral in de maanden december en januari. In de zomermaanden wordt het in Qatar extreem warm. Temperaturen van 50 graden zijn geen uitzondering. Vanaf maart begint het in Qatar te waaien, waarbij de wind ook veel zand kan meevoeren.

Beste reismaanden Qatar

Klimaat Qatar

Qatar heeft een woestijnklimaat, waarbij de zomers erg heet zijn. De warmte voelt ook echt heet aan door de hoge luchtvochtigheid in deze periode. De ligging van Qatar met veel water rondom is hier verantwoordelijk voor. Van mei tot en met september wordt het gemiddeld 40 graden, maar uitschieters komen zeker voor. Tussen december en maart liggen de temperaturen een stuk lager en daalt onder de 30 graden. De winter in Qatar kan vergeleken worden met een Noord-Europese zomer. In tegenstelling tot de zomer is de temperatuur gedurende de winter aangenaam en de lucht droog en helder.

Hoogseizoen Qatar

Het hoogseizoen in Qatar loopt van december tot en met januari.

Regenseizoen in Qatar

Het regent zelden in Qatar. Er valt wel iets, maar dan vooral in de maanden december en januari in de vorm van hevige korte buien. Het is dus bijna altijd droog.

Bezienswaardigheden Qatar

Qatar is een bijzondere oliestaat met een indrukwekkende moderne skyline in de hoofdstad Doha. Bijna de gehele bevolking van het land woont in Doha. In het centrum van Doha vind je Doha Fort met een moskee in het midden. Vanuit het Al Bida Park kun je genieten van een mooi uitzicht over de Perzische Golf.

Zone-, zee- en strandliefhebbers vinden in het zuiden van Qatar mooie stranden met palmbomen, waar naast het zwemmen en zonnen ook genoten kan worden van watersportactiviteiten zoals snorkelen en duiken.

Ook zijn er goede mogelijkheden om de woestijn te ervaren met een woestijnsafari, per 4×4 of op een meer traditionele manier.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy