De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Vier seizoenen Portugal

Quatro estações Portugal


11 maart 2020

Dat Portugal en de zon goed samengaan weten de meesten wel, maar dat het hier ook flink kan stormen en regenen? Daar houden toeristen geen rekening mee. En dat is zonde, want stel je voor dat je net in het regenseizoen naar Portugal reist. Dan valt die vakantie letterlijk in het water. Gelukkig weten wij precies wanneer je waar moet zijn. Vandaag reizen we door de vier seizoenen van Portugal en geven we je tips voor de beste vakantie Portugal per jaargetijde.

1) Zomer in Portugal

Veel mensen zijn gebonden aan de zomervakantie. Door schoolgaande kinderen of door de bouwvak; de maanden juli en augustus zijn dé maanden waarin de meeste mensen hun vakantie vieren. En hoewel Portugal bekend is om de zuidelijke Algarve, raden wij de Costa Verde aan. Deze kustregio in het noorden van Portugal bestaat uit gouden zandstranden, gezellige surfstadjes en glooiende groene heuvels. In de zomermaanden schijnt de zon hier volop zonder dat het te heet wordt. Zie je jezelf na een dagje strand al barbecueën in de tuin van het landhuis met zwembad?

2) Winter in Portugal

Algarve Portugal

In een t-shirt op een zonnig terras van een goed glas wijn genieten; in Nederland kun je dat in de winter wel schudden. In Portugal kan dat in de zuidelijke Algarve prima. De temperaturen liggen hier in de koudere maanden nog altijd boven de 17 graden Celsius. Perfect voor een wandeling langs de okerkleurige rotsformaties en de gouden stranden die deze streek typeren. En voordat de gezellige terrasjes open zijn, is een boottocht over de Atlantische Oceaan aan te raden. Misschien spot je wel dolfijnen en walvissen.

3) Lente in Portugal

Azalea’s die in bloei staan, olijfbomen die een heerlijke geur afgeven en de eerste zonnestralen die kleurrijke kratermeren extra doen oplichten; de Portugese eilanden zijn een lust voor het oog in de lente. Actievelingen kunnen op Madeira en de eilanden van de Azoren wandelen langs steile kliffen, uitgedoofde vulkanen en subtropische bossen. Regenen doet het hier amper, maar echt heet is het ook nog niet. Verblijf in een hotel met zeezicht en je ziet ’s avonds de zon langzaam de Atlantische Oceaan in zakken, terwijl jij ontspant in de spa.

4) Herfst in Portugal

Porto Portugal

Lissabon en Porto trekken het hele jaar door heel wat cultuurliefhebbers die de bekende bezienswaardigheden met eigen ogen willen bewonderen. Maar je wilt natuurlijk niet dat tijdens het slenteren het zweet je uitbreekt. Al moet het ook niet regenen, want een terrasje pakken hoort bij de stedentrip. De herfst is de perfecte reistijd voor een stedentrip in Portugal. In beide steden komt de temperatuur dan amper onder de 20 graden. Een glaasje port drinken, vanuit de tram 28 de culturele schatten bekijken en naar fado luisteren doe je met de zon nog op je bol.

 

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy