De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Catalonië recordaantal toeristen Spanje

Recordaantal toeristen in Spanje


4 augustus 2015

De Spaanse toeristische sector verbreekt record na record. In de eerste zes maanden dit jaar bezochten bijna 30 miljoen toeristen uit het buitenland een Spaanse bestemming. Dit is een stijging van 4,2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Deels is de stijging een gevolg is van de aanslagen in Tunesië en de onzekerheid in Griekenland. 29,2 miljoen mensen kozen voor de veiligheid onder de Spaanse zon voor een redelijk prijsniveau. Dit blijkt uit een onderzoek van de toeristische organisatie FRONTUR in opdracht van het Spaanse ministerie van Industrie, Energie en Toerisme.

Britten en Catalonië

De grootste groep toeristen in Spanje zijn Engelsen, met 6,7 miljoen personen, gevolgd door Duitsers en Fransen. De meestgekozen bestemming is Catalonië met 7,4 internationale toeristen, gevolgd door de Canarische Eilanden en de Balearen. In totaal gaven de bijna 30 miljoen toeristen 28,3 miljard euro uit. Ook hier gaat het om een record én om een toename van 7,4% ten opzichte van de eerste zes maanden in 2014.

Minder Russen, Portugesen en Italianen

In juni vormden Britten 26,4% van het totaal aantal toeristen (+1%), Duitsers 16,5% (-3%), terwijl de Fransen met 12,8% van het totaal een stijging doormaakten van 4,6% van het totaal aantal buitenlandse toeristen. In juni daalde het aantal Russische bezoekers met maar liefst 46.5% ten opzichte van het eerste half jaar in 2014. Ze maakten nog slechts 1,8% uit van het totaal aantal buitenlandse toeristen. De grote daler die daarop volgde was Portugal met een daling van 10,4%. Het aantal Italianen daalde eveneens met 5,8%.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy