De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Rusland

Beste reistijd Rusland


Beste reismaanden RuslandDe beste reistijd voor Rusland zijn de maanden mei tot en met oktober. Vanwege de grootte van Rusland is de beste reisperiode wel sterk afhankelijk van de regio waar je naartoe reist. Over het algemeen geldt dat de winters in Rusland lang en koud zijn, de zomers kort en warm. Juli en augustus zijn de warmste maanden, maar ook in de maanden mei tot en met juni en september tot en met oktober is het op veel plekken aangenaam weer. Bekijk het reisadvies voor een specifieke stad of regio voor de meest geschikte reistijd.

Beste reismaanden Rusland

Klimaat Rusland

Het klimaat van Rusland is in het grootste gedeelte van het land een landklimaat, waar de zomers warm zijn en de winters koud. De zomer is van juni tot en met september en de winter loopt van november tot en met maart. In de zomer wordt het gemiddeld 23 graden en in de winter -5 graden.
Er zijn enkele gebieden in Rusland waar het klimaat afwijkt van het klimaat in het grootste gedeelte van het land.

In het zuiden langs de Zwarte Zee heerst een mediterraan klimaat, waar de zomers warm en de winters mild zijn. Hier is de temperatuur te vergelijken met Spanje en Zuid-Frankrijk. Nabij de Kaspische Zee heerst zelfs een woestijnklimaat.

Extremer worden de temperaturen in Siberië en het uiterste noorden van Rusland. Oost-Siberië heeft eveneens een landklimaat, alleen met meer verschillen tussen zomer en winter. Uitslagen van 65 graden verschil van zomer en winter zijn normaal. De winter duurt in deze regio maar liefst acht maanden. In het uiterste noorden vind je een toendra- en een poolklimaat. De winters zijn hier lang en extreem koud. In de zomer wordt het hier iets boven het vriespunt, waarna moerassen ontstaan.

Hoogseizoen Rusland

Over het algemeen geldt de periode van mei tot en met eind juni als hoogseizoen in Rusland.

Regenseizoen in Rusland

In Rusland regent het over het algemeen minder dan in Nederland. De hoeveelheid neerslag neemt in Rusland over het algemeen van west naar oost af. De meeste neerslag valt aan de Kaukasische kust van de Zwarte Zee, terwijl in de woestijn- en steppegebieden van Oost-Siberië veel minder tot bijna geen regen valt. In het binnenland valt de meeste neerslag in het voorjaar en de zomer, terwijl in het gebied ten oosten van de Zwarte Zee de meeste neerslag juist in de winter valt. In het Centraal-Aziatische deel van Rusland zijn de zomers heet en droog. De meeste regen valt hier in de lente.

Bezienswaardigheden Rusland

Rusland is een enorm land, maar bezoek zeker de steden Moskou en St. Petersburg. In Moskou vind je prachtige Russisch-orthodoxe kathedralen, waaronder de Maria-Boodschapskathedraal met zijn gouden torens en de grote Basiliuskathedraal met de gekleurde torentjes. Bezoek het Kremlin aan het Rode Plein.

St. Petersburg staat bekend als het ‘Venetië van Rusland’. Er zijn veel grachten, waarop een rondvaart te maken is. St. Petersburg is een prachtige stad om een bijzondere stedentrip naartoe te maken.

Heb je de tijd, breng dan een bezoek aan een van de laatste wildernissen ter wereld: Siberië. Het kan hier koud en erg onherbergzaam zijn, maar de meren, immense bossen, moerasgebieden en bergen maken het een zeer bijzondere bestemming. Het Baikalmeer, dat tegen de grens met Mongolië ligt, is ongeveer even lang als Groot-Brittannië. Veel mensen die met de Transsiberië Express reizen, brengen een bezoek aan dit prachtige deel van Rusland.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy