De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Rwanda

Beste reistijd Rwanda


Beste reismaanden RwandaDe beste reistijd voor Rwanda zijn de maanden half mei tot en met september en december tot en met januari. Dit zijn de perioden tussen de regenseizoenen in. Van mei tot en met september is het lange droge seizoen, een ideale tijd om naar Rwanda te gaan. De natuur is dan mooi groen en de omstandigheden zijn ideaal om een gorillatrekking te maken in Volcanoes National Park. In het korte droge seizoen van december tot en met januari is het droog en warm en is het een goede tijd om wild te spotten. Ook in de regenperiodes kan Rwanda een goede bestemming zijn. De regen valt vaak maar kort en hevig, waarna het weer opklaart. Wel kunnen wegen slecht begaanbaar worden.

Beste reismaanden Rwanda

Klimaat Rwanda

Het klimaat van Rwanda is een gematigd tropisch klimaat. Vanwege de relatief hoge ligging van het land, is de gemiddelde temperatuur ongeveer 20 graden, lager dan men zou verwachten voor een land zo dicht bij de evenaar. Het gehele jaar liggen de temperaturen tussen de 16 en 26 graden. In de bergen wordt het een stuk frisser en in de nachten kan het hier zelfs vriezen.

Rwanda kent daarnaast twee droge perioden en twee regenseizoenen. De droge perioden lopen van half mei tot en met september en van december tot en met februari. Van maart tot en met mei en van oktober tot en met november zijn de regenseizoenen.

Hoogseizoen Rwanda

Het hoogseizoen in Rwanda loopt van mei tot medio oktober. De prijzen voor accommodaties en tours zijn in deze periode het hoogst.

Regenseizoen in Rwanda

De natste periode in Rwanda zijn de maanden maart tot en met medio mei. In deze periode komt hevige regenval vrijwel elke dag voor, maar het regent meestal niet de hele dag. De paden in de regenwouden zijn moeilijker begaanbaar. In Nyungwe kunnen in deze periode nog wel chimpansees gespot worden. De dieren halen hun voedsel dan uit de lagere delen van de bomen.

Het korte regenseizoen is van oktober tot en met november, waarin wegen en paden slechter begaanbaar worden, maar het een mooie tijd is om vogels te spotten. Planten en bomen staan in bloei en de regen wordt vaak snel weer afgewisseld met blauwe luchten.

Bezienswaardigheden Rwanda

Kigali is de hoofdstad van Rwanda. Hier is onder meer het Genocide Museum te vinden. Toch is het vooral de natuur die Rwanda een unieke bestemming maakt. In Parc National des Volcans kunnen gorillatrekkings gemaakt worden. Dit park is een van de laatste leefgebieden van de berggorilla. Hier kun je de Virungavulkanen tussen Ruhengeri en Gisenyi beklimmen.

Ook de grotten van Kaboza en Nyenji en de heetwaterbronnen in Nyakabuye zijn een bijzondere trekpleister. In het oosten van het land vind je bij Kibungu veel meren en watervallen, waaronder het Mungeserameer en de Rusumowatervallen. Toch zijn de gorilla’s voor veel mensen het hoogtepunt van Rwanda.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy