De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Salomonseilanden

Beste reistijd Salomonseilanden


Beste reismaanden SalomonseilandenDe beste reistijd voor de Salomonseilanden zijn de relatief droge maanden januari tot en met maart. De temperatuur is dan net als in de rest van het jaar rond de 30 graden, maar er valt beduidend minder regen dan in de andere maanden. Ook in de reisperiode van januari tot en met maart kan er overigens altijd wel een bui vallen. Vooral in de maanden oktober en november kan het op de Salomonseilanden behoorlijk nat zijn.

Beste reismaanden Salomonseilanden

Klimaat Salomonseilanden

Het klimaat op de Salomonseilanden is een subtropisch klimaat, waarin het meestal warm en benauwd is, met temperaturen die altijd rond de 30 graden schommelen. Tussen de seizoenen zijn er weinig temperatuurverschillen. Van november tot april is het regenseizoen, waarin ook sterke orkanen voor kunnen komen.

Hoogseizoen Salomonseilanden

De Salomonseilanden zijn nog steeds een van de weinige ontwikkelingslanden in de Stille Oceaan. Er is geen sprake van een toeristisch hoogseizoen. Vooral avontuurlijk ingestelde reizigers zullen de Salomonseilanden een interessante bestemming vinden.

Regenseizoen op de Salomonseilanden

Het regenseizoen op de Salomonseilanden loopt van november tot en met april.

Bezienswaardigheden Salomonseilanden

De Salomonseilanden liggen in het westen van de Stille Oceaan, met zes grote en duizenden kleine eilanden. In het land worden ruim 70 talen gesproken, maar de meeste mensen spreken geen Engels.

Op Guadalcanal Island ligt de hoofdstad Honiara, waar je onder andere een haventje, een botanische tuin en Chinese buurt vindt. In de stad en de omliggende heuvels zijn overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog te bezichtigen.

Vooral de prachtige natuur op de Salomonseilanden is een trekpleister. Er zijn maar liefst 69 inheemse vogelsoorten die alleen op de Salomonseilanden te vinden zijn. Vooral vulkanen en regenwouden overheersen op de Salomonseilanden. Het eiland Kolombangara bestaat vrijwel volledig uit een vulkaan. Beklim hem en geniet vanaf de top van een prachtig uitzicht over de eilanden.

Strand- en zonliefhebbers vinden mooie koraalriffen, witte zandstranden en azuurblauw water op de Salomonseilanden. De Marovo Lagoon is de grootste zoutwaterlagune ter wereld. Bij het eiland Malaita ligt de Langa Langa Lagoon.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy