De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Saoedi-Arabië

Beste reistijd Saoedi-Arabië


Beste reismaanden Saoedi-ArabiëDe beste reistijd voor Saoedi-Arabië zijn de maanden november tot en met maart. Gemiddeld is het dan 25 graden. Dit in tegenstelling tot de zomer in Saoedi-Arabië, wanneer de temperatuur met gemak oploopt naar 40 tot wel 50 graden. Het regent zeer weinig in het land, de weinige neerslag valt vooral in de wintermaanden.

Beste reismaanden Saoedi-Arabië

Klimaat Saoedi-Arabië

In Saoedi-Arabië heerst een echt woestijnklimaat, waarmee het zeer heet en droog is. De temperatuurschommelingen tussen dag en nacht zijn ook extreem. Overdag bereikt het kwik met gemak de 45 graden, maar ’s nachts kan het vriezen. Tussen november en april kan er regen vallen, maar dit komt echter maar zeldzaam voor.

Hoogseizoen Saoedi-Arabië

Elk jaar reizen er bijna 15 miljoen toeristen naar Saoedi-Arabië, die vooral op bedevaart naar Mekka gaan. Het hoogseizoen is in de maand september.

Regenseizoen Saoedi-Arabië

Saoedi-Arabië is een droog land. Van een echt regenseizoen is geen sprake, hoewel het in de winter wel af en toe lichtjes kan regenen.

Bezienswaardigheden Saoedi-Arabië

Saoedi-Arabië is vooral bekend vanwege de belangrijke islamitische plaatsen Mekka en Medina. Miljoenen moslims trekken jaarlijks naar Mekka toe om in de Al-Masjid al-Haram moskee de hadj te doen. De Ka’aba is het middelpunt van deze moskee en het eerste gebedshuis ter wereld.

Naast deze moskee staat de Abraj Al Bait wolkenkrabber, die maar liefst 601 meter hoog, met de grootste klok ter wereld in de top. Helaas is Mekka alleen toegankelijk voor moslims.

Maak verder een tocht per 4×4 of kameel door de woestijn. Liefhebbers van zee treffen in Saoedi-Arabië een lange kustlijn aan de Perzische Golf en Rode Zee. Vooral de koraalriffen en het helderblauwe water maken de kust aantrekkelijk. Je kunt hier goed snorkelen en duiken. De mooiste stranden vind je in het noorden, bij Djedda, Al Kobar en Dammam.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy