De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Schotland

Beste reistijd Schotland


Beste reismaanden SchotlandDe beste reistijd voor Schotland zijn de maanden mei tot en met juli. In deze reisperiode wordt het in Schotland ongeveer 18 tot 20 graden, waarbij uitschieters naar boven en beneden mogelijk zijn. Echt heet wordt het in de zomer zelden, maar in de winter ook niet echt koud. In mei en juni is het toeristisch ook nog vrij rustig. In het najaar regent het in Schotland veel. De voorjaarsmaanden geven de meeste kans op droog weer.

Beste reismaanden Schotland

Klimaat Schotland

Schotland heeft een zeeklimaat, waarbij het weer vrij onvoorspelbaar is. Het ene moment kan de zon schijnen, het andere valt er een flinke bui. De uitslagen in temperatuur zijn nooit extreem. Het klimaat van Schotland is meestal vrij regenachtig en fris. De natuurpracht maakt echter veel goed en in het voorjaar is de kans op redelijk weer erg groot. Aan de oostkust van Schotland lijkt het klimaat meer op een landklimaat. Dit betekent over het algemeen meer droge perioden en hogere temperaturen in de zomer. In de winter kan het juist kouder worden dan aan de westkust.

Januari en februari zijn meestal de koudste maanden van het jaar, waarbij het toch nog gemiddeld 6 graden wordt. In juli en augustus wordt het een redelijk aangename 19 graden.

Hoogseizoen Schotland

Het hoogseizoen in Schotland begint in juni en loopt tot en met augustus. Het is aan te raden om vooraf accommodaties te reserveren. Ga je met de auto, dan zijn de overtochten per ferry vaak duurder in deze periode.

Regen Schotland

In Schotland regent het relatief vaak en veel. Toch zijn er grote verschillen. In het westen in de Highlands valt er tot drie keer meer regen dan in Nederland. In andere gebieden is de hoeveelheid regen te vergelijken met die in Nederland.

Bezienswaardigheden Schotland

De hoofdstad Edinburgh is perfect voor een stedentrip. Bezoek er het Edinburgh Castle op Castle Rock. Voor het mooiste uitzicht over de stad ga je naar Carlton Hill.

De meeste mensen bezoeken Schotland vanwege de prachtige natuur. Je vindt er groene glooiende landschappen en prachtige vergezichten waarin veel ruïnes, kastelen en burchten te zien zijn. In de Schotse Hooglanden is de natuur een stuk ruiger.

Schotland kent twee nationale parken: het Cairngorms National Park in de Highlands en Loch Lomond & Trossachs. In Cairngorms vind je de 1245 meter hoge Ben Macdui.

Bezoek ook het eiland Isle of Skye, waarin de toppen van het Cuillin gebergte prachtige plaatjes opleveren. De Hebriden en de Shetlandeilanden zijn wat lastiger te bezoeken, maar ook zeer bezienswaardig.

Ga op zoek naar het monster van Loch Ness, een groot en beroemd meer in Schotland. In het plaatsje Drumnadrochit bevindt zich een museum over het monster.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy