De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Senegal

Beste reistijd Senegal


Beste reismaanden SenegalDe beste reistijd voor Senegal zijn de maanden november tot en met mei. De periode met de laagste en meest aangename temperaturen is van december tot en met februari, waarbij het gemiddeld 25 graden wordt.

Beste reismaanden Senegal

Klimaat Senegal

Het klimaat in Senegal is in het grootste deel van het land een tropisch klimaat. Langs de kust is het tussen december en mei een aangename 20 graden, maar van juni tot en met november wordt het al snel 30 graden. Het gebied ten noorden van Dakar is erg droog door de invloed van de Sahara. Het wordt er heet met temperaturen rond 40 graden in oktober en november en zelfs boven de 40 graden van maart tot en met juni.

Hoe verder je naar het zuiden reist, des te natter en minder heet het wordt. Helemaal in het zuidwesten komen zelfs regenwouden voor.

Hoogseizoen Senegal

Het hoogseizoen valt in de wintermaanden, hoewel Senegal niet veel toeristen ontvangt.

Regenseizoen Senegal

In Senegal regent het vooral in het zuiden van juni tot en met oktober. Verder noordwaarts is er geen regenseizoen, maar wel een periode waarin regen voor kan komen. In het noorden valt er dan nog steeds vier keer zo weinig als in Nederland en België, terwijl in het zuiden ongeveer de dubbele hoeveelheid van in Nederland valt.

Bezienswaardigheden Senegal

Bezichtig de hoofdstad van Senegal, Dakar. Ook wel bekend als het Parijs van West-Afrika, vanwege de invloeden uit de koloniale tijd. Vlak voor de kust van Dakar ligt Île de Gorée. Waar vroeger slavenhandel gedreven werd.

Bezoek enkele van de nationale parken van Senegal, waaronder Parc National du Niokolo-Koba, waar de laatste wilde olifanten van Senegal voorkomen en vele vogelsoorten. Vogelliefhebbers vinden in Senegal een mooie bestemming. Het waterrijke Djoudj Nationaal Park bevindt zich in het noordwesten van Senegal. Je vindt er apen, krokodillen en gazellen.

Bezoek ook Lac Rose, ten noorden van Dakar. Een meer met een bijzondere kleur vanwege de mineralen in het water.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy