De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Servië

Beste reistijd Servië


Beste reismaanden ServiëDe beste reistijd voor Servië zijn de maanden mei tot en met september. Dit zijn de zomer- en herfstmaanden, waarin de temperatuur aangenaam is. De gemiddelde temperatuur is in deze periode ongeveer 25 tot 30 graden. De meeste regen valt in de maanden mei en juni.

Beste reismaanden Servië

Klimaat Servië

Het klimaat van Servië is een gematigd landklimaat, waarbij de zomers warm en vochtig zijn. De winters zijn juist koud. De warmste maanden in Servië zijn juli en augustus, met een gemiddelde temperatuur van 21 graden. In de herfst en winter waait vaak een oostelijke wind die zorgt voor droog en helder weer.

In noorden bij Belgrado, ligt de temperatuur in de winter vlak boven het vriespunt. In de zomer wordt het met 27 graden lekker warm. In het bergachtige zuiden en oosten vriest het in de winter, waardoor er ook wintersporten mogelijk zijn. De bekendste wintersportplaats is Kapaonik. De zonnigste maand is juli.

Hoogseizoen Servië

Het hoogseizoen in Servië loopt tijdens de zomermaanden juli en augustus. Ook is Servië een mooie wintersportbestemming, waar het in de winter druk kan worden.

Regen in Servië

Elke maand regent het in Servië gemiddeld 8 dagen. In de maanden mei en juni valt vaak de meeste regen en in februari de minste neerslag. Regen kan het hele jaar door vallen, waarbij de hoeveelheden vergelijkbaar of net wat minder zijn dan de regen die in Nederland en België valt.

Bezienswaardigheden Servië

De hoofdstad Belgrado is bijzonder, de stad is gebouwd op meerdere heuvels en er zijn verschillende mooie Servisch-orthodoxe kerken te vinden. Bezoek er ook de wijk Skadarlija. Ook het militaire en nationale museum zijn bezienswaardig. Verder vind je er het Belgrado Fort met uitzicht over de rivieren Sava, Donau en het Koninklijke Paleis.

Natuurliefhebbers komen aan hun trekken in een van de nationale parken, waaronder Nationaal Park Tara, dat wordt beschouwd als een van de mooiste van Europa. Hier zijn hoge bergen te vinden en leven zelfs nog zwarte beren. Aan de oevers van de Donau ligt Nationaal Park Djerdap, met ook verschillende archeologische monumenten.

In Servië zijn veel kloosters te zien, waarvan Studenica in het zuiden en het klooster van Sopoćani erg bezienswaardig zijn.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy