De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Seychellen

Beste reistijd Seychellen


Beste reismaanden SeychellenDe beste reistijd voor Seychellen zijn de maanden april tot en met mei en oktober tot en met november. In deze maanden is het over het algemeen lekker zonnig en warm, zonder al te veel wind. April en mei zijn op de Seychellen doorgaans de beste maanden voor duikers. Van mei tot oktober waait de verfrissende zuidoostpassaat. De lucht is iets droger en koeler en het regent minder vaak.

De maanden van juni tot september hebben wat meer wind, waardoor de temperaturen draaglijk zijn. Aan de zuidoostkust is de zee in deze maanden ruiger en voor duiken minder geschikt. Tussen december en maart kan het winderig en grauw zijn op de Seychellen. De temperatuur op de Seychellen ligt het hele jaar door gemiddeld rond de 30 graden.

Beste reismaanden Seychellen

Klimaat Seychellen

Het klimaat op de Seychellen is een tropisch klimaat. De Seychellen zijn een eilandengroep bestaande uit 115 eilanden. Deze liggen in de Indische Oceaan, vlak onder de evenaar. De warmste periode loopt van november tot en met mei met temperaturen overdag rond gemiddeld 30 graden. In de koelere periode dalen de temperaturen slechts met enkele graden. Van mei tot oktober waait de zuidoostpassaat, waardoor het droger en wat koeler is. Het drogere seizoen van mei tot september is de zonnigste reisperiode van het jaar, waarbij de temperaturen tussen 25 en 30 graden liggen.

Van november tot april brengt de noordwestpassaat vochtige en warme lucht. Ook dit is een goede periode om te reizen en de zee is rustig. In deze periode regent het wel iets vaker, maar de buien duren nooit lang. Het komt verder regelmatig voor dat het rond Mahé, Praslin en Silhouette bewolkt is en regent, terwijl het op de kleinere eilanden en op de koraaleilanden schitterend weer is.

Hoogseizoen Seychellen

In het hoogseizoen op de Seychellen is in december en de zomermaanden juli en augustus. De Seychellen zijn dan druk bezocht door toeristen en de prijzen liggen een stuk hoger.

Regenseizoen Seychellen

De Seychellen kennen twee regenseizoenen: van mei tot oktober vanuit het zuidoosten en van november tot april vanuit het noordwesten. December en januari daarbij de natste maanden. Meestal zijn de regenbuien kort, maar heftig. In de maanden april en oktober is er sprake van een overgangsmaand, waarin het weer vaak erg goed is.

Bezienswaardigheden Seychellen

De Seychellen zijn echte paradijsjes met witte zandstranden en helderblauw water. Je kunt er ook perfect duiken en snorkelen. Maar de Seychellen zijn uniek op de wereld omdat een aantal eilanden uit graniet bestaan en geen vulkanische of koraalbodem hebben.

Mahé is het grootste eiland van de Seychellen, waar bijna de hele bevolking op woont. Ook een van de kleinste hoofdsteden ter wereld, Victoria, ligt op Mahé. Niet zozeer de stad, maar de natuur bij Mahé is vooral prachtig. Hoge bergen met tropische regenwouden die bij de kust overgaan in mooie witte zandstranden.

Voor de kust van Denis Island liggen verschillende scheepswrakken op de bodem van de zee waar het krioelt van de vissen.

Op het eilandje La Digue vind je bijzondere rotsformaties die doorlopen tot in de zee. Dit eiland is alleen per boot te bereiken.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy