De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Sierra Leone

Beste reistijd Sierra Leone


Beste reismaanden Sierra LeoneDe beste reistijd voor Sierra Leone zijn de maanden december tot en met maart. In deze periode is het wel warm, met gemiddeld 31 graden, maar valt er in deze periode heel wat minder regen dan in de andere maanden. Tussen mei en oktober regent het veel in Sierra Leone.

Beste reismaanden Sierra Leone

Klimaat Sierra Leone

Het klimaat van Sierra Leone is een tropisch moessonklimaat, met een gemiddelde temperatuur van 27 graden. In het klimaat van Sierra Leone zijn twee seizoenen te onderscheiden: het regenseizoen van mei tot november en het droge seizoen van december tot mei. Vanwege het tropische klimaat zijn de temperaturen in Sierra Leone redelijk constant, met temperaturen overdag schommelen tussen 27 en 34 graden. Aan de kust en in het hoogland zijn de temperaturen het laagst. ’s Nachts is de minimumtemperatuur 18 tot 23 graden.

In het droge seizoen kan de Harmattanwind waaien. Deze wind waait vanuit de Sahara en kan ervoor zorgen dat de temperatuur snel daalt. In het regenseizoen komt de Harmattan bijna niet voor.

Hoogseizoen Sierra Leone

Sierra Leone kent geen toeristisch hoogseizoen. Sierra Leone heeft veel last gehad van burgeroorlogen en daardoor moet het toerisme nog tot ontwikkeling komen. Avontuurlijk ingestelde reizigers kunnen het een goede bestemming vinden.

Regenseizoen Sierra Leone

Binnen de moessontijd van mei tot en met oktober zijn er twee maanden te onderscheiden waarin lokaal soms extreem veel neerslag kan vallen. De maanden juli en augustus zijn natter dan de andere maanden en de luchten zijn grijs. Per maand kan er dan een hoeveelheid regen vallen die te vergelijken is met de regen die in Nederland en België in een heel jaar valt.

Bezienswaardigheden Sierra Leone

In Sierra Leone is aan de kust een heuvelachtig gebied te vinden en ongeveer een derde van het land bestaat uit savanne en grasland, vooral in het noorden. De rest van Sierra Leone heeft veel bos en regenwoud, met aan de kust veel moerassen.

Bezoek de hoofdstad Freetown, op een schiereiland aan de Atlantische Oceaan. Hier vind je mooie koloniale gebouwen, waaronder de Slave Gate. In Sierra Leone zijn veel herinneringen aan de slavenhandel te vinden. De Cotton Tree is het symbool van de stad.

Sierra Leone beschikt verder over een aantal mooie stranden, waaronder Lakka Beach, No. 2 River Beach en Bureh Beach. Snorkelen en duiken kan goed bij de eilanden van Sierra Leone, vooral rond de Banana-eilanden. In Sierra Leone zijn ook een aantal mooie nationale parken te vinden, bezoek het nationale park Outamba-Kilimi, waar nijlpaarden, apen en zelfs olifanten voorkomen.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy