De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Singapore

Beste reistijd Singapore


Beste reismaanden SingaporeDe beste reistijd voor Singapore zijn de maanden februari tot en met oktober. Tussen juni en juli regent het relatief weinig en komen er weinig Aziatische toeristen naar Singapore. Mocht je de keuze hebben, dan zijn de maanden juni en juli uitermate geschikt voor een bezoek aan Singapore. Van november tot en met januari is het regenseizoen, waarin het nog meer regent dan normaal. Toch is een hele dag regen uitzonderlijk.

Beste reismaanden Singapore

Klimaat Singapore

Singapore heeft een tropisch klimaat, waardoor de temperatuur het hele jaar door vrij stabiel is rond of net boven de 30 graden. ’s Nachts blijft het nog steeds warm en koelt het af naar 25 graden. Extreme hitte komt niet voor in Singapore, hoewel temperaturen van 35 graden zeker kunnen voorkomen. Omdat er in Singapore bijna altijd een hoge luchtvochtigheid is, voelt het vaak warmer aan dan het is. De warmste maanden zijn maart tot en met mei.

De moessonwind uit het zuidwesten waait tussen juni en september. Het is er dan warmer dan de rest van het jaar en vreemd genoeg is dat ook meteen de droogste periode van het jaar. Juli is de droogste maand van het jaar.

Hoogseizoen Singapore

Het hoogseizoen in Singapore loopt van december tot en met mei, waarbij het tussen half december en Chinees Nieuwjaar (in januari of februari) erg druk kan zijn. Dit is de vakantieperiode voor veel Aziaten. Singapore is een zakenbestemming en een locatie waar veel mensen overstappen voor een volgende vlucht. Een stedentrip naar Singapore behoort dan vaak tot de mogelijkheden. De bezettingsgraad van hotels is het hele jaar hoog. Juli en augustus zijn vaak rustiger en goedkoper.

Regenseizoen Singapore

Het regenseizoen in Singapore loopt van november tot en met januari. In Singapore regent het ook buiten het regenseizoen regelmatig. De buien zijn meestal korte en hevig, maar kunnen soms ook lang en constant zijn. Hier is geen zekerheid over te geven.

Bezienswaardigheden Singapore

Bezoek Marina Bay, met indrukwekkende wolkenkrabbers van Central Business District. Het Marina Bay Sands resort is hier een zeer bijzonder gebouw. Het kostte maar liefst 5 miljard euro om te bhouwen en is het duurste hotel/resort ter wereld. Bovenop het hotel is een bootvormig skypark aangelegd met een zwembad van maar liefst 150 meter.

In het Colonial district vind je overblijfselen van de Britse regeerperiode, waaronder het stadshuis, het wereldberoemde Raffles hotel en het Victoria Concert Hall en Theatre. De Chinese and Japanse Garden zijn een ware oase in Singapore. Hier kun je de drukte van de stad ontvluchten. De tuinen zijn onderling verbonden met een zeer bijzondere brug. Een andere wijk is Chinatown, een van de meest kleurrijke gedeelten van Singapore. Er leuk om rond te kijken, met op de achtergrond altijd de indrukwekkende wolkenkrabbers. Een groot contrast!

Ook kun je in Singapore goed shoppen. Vooral Orchard Road is hiervoor geschikt, met grote winkelcentra met veel luxe merken. Singapore Zoo en nachtsafari

Natuur vind je in Bukit timah Nature Reserve, een van de laatste beboste gebieden van Singapore. Hier zijn meerdere wandelroutes uitgezet en zie je er bijzondere planten, maar ook apen. Een leuke attractie is er de treetopwalk, waar je het bos van bovenaf kunt bekijken. Heb je geen tijd om de natuur te bekijken, ga dan naar de dierentuin in Singapore. Het hoogtepuntje van deze dierentuin is de nachtsafari. Je rijdt dan in een treintje langzaam door de dierentuin en kunt de dieren tijdens hun meest actieve periode zien.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy