De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Sint Maarten

Beste reistijd Sint Maarten


Beste reismaanden Sint MaartenDe beste reistijd voor Sint Maarten zijn de maanden december tot en met april. De temperatuur op Sint Maarten is altijd goed met een gemiddelde van 30 graden. Tussen juni en november kan er af en toe een stevige bui vallen, waarbij van juni tot en met augustus de temperaturen oplopen tot ver in de 30 graden en het drukkend warm aanvoelt. Een echt regenseizoen is het zeker niet te noemen. In september en augustus is er wel een risico op tropische stormen.

Beste reismaanden Sint Maarten

Klimaat Sint Maarten

Sint Maarten kent een tropisch klimaat met een gemiddelde dagtemperatuur van ruim 27 graden. De temperaturen zijn vrij constant. Augustus en september zijn de warmste maanden, januari en februari de koelste maanden. ’s Nachts koelt het af naar gemiddeld 23 graden in de winter en blijft het 26 graden in de zomer. Er waait bijna altijd een aangename wind, waarmee St Maarten een perfect gebied is voor zeilen en surfen.

Hoogseizoen Sint Maarten

Het hoogseizoen op Sint Maarten loopt van december tot en met april, met een piek rond de feestdagen in december en de hele maand januari.

Regenseizoen Sint Maarten

In de maanden augustus tot en met november valt er vooral aan het einde van de dag zo nu en dan een bui, maar een echt regenseizoen kent Sint Maarten niet. Er valt over het hele jaar gezien slechts een vijfde van de totale neerslagsom in Nederland en België. Orkanen kunnen echter wel voorkomen, vooral in de maanden augustus en september.

Bezienswaardigheden Sint Maarten

Op Sint Maarten geniet je vooral van de witte stranden, het blauwe water en de mogelijkheden om te duiken en snorkelen. Het bekendste strand van Sint Maarten is Maho Beach, dat een spectaculair zicht geeft op landende vliegtuigen die rakelings over de hoofden van toeschouwers vliegen. Ook Great Bay Beach, Little Bay Beach en Dawn Beach zijn populaire plekken om lekker van de zon te genieten.

Duiken kan op Sint Maarten ook uitstekend. De meeste duikers gaan hiervoor naar Great Bay en Cable Reef. Onder water vind je hier bijzondere scheepswrakken. Dawn Beach is rustiger en heeft een mooi koraalrif.

Shoppen kan goed in een van de twee hoofdsteden op zowel het Franstalige als het Nederlandstalige deel van Sint Maarten.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy