De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Slovenië

Beste reistijd Slovenië


Beste reismaanden SloveniëDe beste reistijd voor Slovenië zijn de maanden mei tot en met oktober, waarin de gemiddelde temperatuur tussen een aangename 20 en 30 graden ligt. Over het algemeen wordt het langs de kust wat warmer dan in het binnenland. April en november zijn overgangsmaanden naar het koudere weer, vooral in het binnenland. In Slovenië kun je goed wintersporten. De meeste regen valt in het najaar en de zomer.

Beste reismaanden Slovenië

Klimaat Slovenië

In Slovenië heerst aan de kustlijn een gematigd mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. Slovenië is wel een nat land, waarin juli meestal de warmste en zonnigste maand is. In het binnenland krijgt het landklimaat de overhand en wordt het landinwaarts in de winter een stuk kouder. In de zomer wordt het aan de kust gemiddeld 24 graden, tot 30 graden in het binnenland. In de bergen valt in de winter sneeuw, waardoor wintersporten goed mogelijk is. In de bergen kan de temperatuur dan dalen tot -20 graden Celsius. De meeste sneeuw valt in de Julische Alpen, in het noordwesten van het land, bij de skigebieden Vogel, Kobla, Kranjska Gora en Krvavec. In het oosten bij de skigebieden Rogla, en Pohorje valt de minste sneeuw.

Hoogseizoen Slovenië

Het hoogseizoen in Slovenië loopt van juli tot en met augustus.

Regenseizoen Slovenië

Het noordwesten van Slovenië is een van de meest natte regio’s van Europa. Dit heeft te maken met de ligging ten opzichte van de Alpen. De meeste neerslag valt in de winter overigens wel als sneeuw. In het oosten van Slovenië is de neerslaghoeveelheid te vergelijken met die in Nederland. Van een echt regenseizoen is in Slovenië geen sprake, hoewel de meeste regen in het najaar valt.

Bezienswaardigheden Slovenië

Bezoek Ljubljana, een mooie hoofdstad met een ontspannen sfeer in het binnenland. Een populaire bezienswaardigheid is Ljubljanski Grad, vanaf dit kasteel heb je een mooi uitzicht over de stad en omgeving. Het belangrijkste plein van de hoofdstad is het Prešerenplein. Aan dit plein staat een mooie kathedraal.

Natuurliefhebbers vinden in Slovenië een bijzondere bestemming. Ga naar Bohinj met het grootste meer van Slovenië en prachtige watervallen. Ook bij Bled ligt een prachtig meer.

In het noorden en midden van Slovenië is het landschap bergachtig, waar ruim 7.000 grotten te vinden zijn. De langste grotten van Slovenië zijn de grotten bij Postojna (een lengte van bijna 21 kilometer) en de tweede grootste druipsteengrot ter wereld.

Bezoek ook Triglav National Park in het noordwesten van Slovenië en deels in Italië. In dit park is de hoogste berg van Slovenië gelegen, de Triglav (2.864 meter). In het park vind je bergen, kloven, watervallen, gletsjers, meren, beken en rivieren. Je kunt hier prachtige wandelingen maken.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy