De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Slowakije

Beste reistijd Slowakije


Beste reismaanden SlowakijeDe beste reistijd voor Slowakije zijn de maanden mei tot en met juni en september. Ook in de zomerperiode van juli tot en met augustus is Slowakije een prima bestemming, alleen kan het door het landklimaat onaangenaam warm worden. In de bergachtige gebieden is het dan koeler. Helaas valt de meeste regen ook in de zomermaanden, waarmee het voorjaar en najaar de beste reisperiode voor Slowakije zijn.

Beste reismaanden Slowakije

Klimaat Slowakije

Het klimaat van Slowakije is een landklimaat, met warme zomers en koude winters. In de zomer wordt het gemiddeld 25 graden, maar uitschieters naar boven zijn zeker mogelijk. In de winter is het gemiddeld -3 graden. In het westen van Slowakije heerst een gematigd zeeklimaat. Verder naar het oosten gaat dit over in een landklimaat.

In Slowakije zijn er ook veel hoogteverschillen, waarbij over het algemeen geldt dat het in het laagland aangenaam warm en redelijk droog is. In de winter wordt het hier ook niet erg koud met 10 graden, maar in de zomer ook niet erg warm met 20 graden. Het Tatragebergte is veel kouder en natter.

Hoogseizoen Slowakije

Het hoogseizoen in Slowakije loopt van juli tot en met augustus.

Regen in Slowakije

De hoeveelheid neerslag varieert sterk per regio in Slowakije. In de Danubische Laaglanden valt minder dan in Nederland en België, terwijl in het Tatragebergte gemakkelijk meer dan de dubbelde hoeveelheid valt. In de winter is dit in de vorm van sneeuw, waardoor de hogere gebergten van Slowakije zich uitstekend lenen voor wintersport. De meeste regen valt in de zomermaanden. De droogste periode is van januari tot en met april.

Bezienswaardigheden Slowakije

Bezoek de steden Bratislava, Vlkolínec en Spisský, met een prachtige binnenstad. Bratislava is de hoofdstad van Slowakije en een erg gemoedelijke stad. De grootste attractie van deze stad is het kasteel van Devin. Vanaf het UFO Observation Deck heb je een mooi uitzicht over de stad en de omgeving.

Veel mensen gaan om van de natuur te genieten naar Nationaal Park TANAP (Tatra National Park), in het noorden van Slowakije in het Tatragebergte. Hier vind je hoge bergen met prachtige gletsjermeren. Ook Slovenský Raj is een bijzonder natuurgebied met watervallen en diepe kloven. De karstgrotten zijn verder erg bijzonder die door heel Slowakije kunt vinden. In het Tatragebergte kun je mooi wandelen, en in de winter genieten van verschillende wintersporten.

In Slowakije zijn ook prachtige kasteelruïnes te vinden. De op een heuvel gelegen Spišský Hrad is daarvan een van de grootsten.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy