De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Soedan

Beste reistijd Soedan


Beste reismaanden SoedanDe beste reistijd voor Zuid-Soedan zijn de maanden december tot en met januari. Het wordt dan ongeveer 30 tot 34 graden en er valt weinig regen. Het regenseizoen loopt van mei tot en met november. Over het algemeen geldt, hoe noordelijker je komt des te meer zand, droogte en hogere temperaturen je zult ervaren. De hete periode in de woestijn is van april tot en met oktober met temperaturen vanaf 40 graden en hoger. De beste reistijd voor Noord-Soedan is van november tot en met maart..

Beste reismaanden Soedan

Klimaat Soedan

Noord-Soedan heeft een woestijnklimaat, waarbij het vanaf januari ongeveer 30 graden wordt, tot 40 graden in april. In de nacht en ochtend koelt het wel flink af. In de zomer loopt de temperatuur op tot boven de 45 graden, waarbij er ook hevige zandstormen kunnen voorkomen die het zicht volledig belemmeren.

Het midden en zuiden hebben een subtropisch klimaat. Het uiterste zuiden is een moerasgebied met een regenseizoen dat loopt van mei tot en met september. In het midden begint het regenseizoen later, in juli. Gemiddeld wordt het dan ‘slechts’ 30 tot 35 graden. Van april tot en met juni wordt het erg heet.

Hoogseizoen Soedan

In Noord en Zuid-Soedan is geen sprake van een toeristisch hoogseizoen. Houd het actuele reisadvies ook altijd in de gaten. Er zijn mogelijk veiligheidsrisico’s.

Regenseizoen Soedan

Het zuiden van Soedan kent een regenseizoen in de zomermaanden van mei tot en met september. Vanaf mei regent het wat vaker en vanaf juni gaat het flink regenen. Na het regenseizoen wordt het land weer erg droog.

Bezienswaardigheden Soedan

Soedan is een aantrekkelijk land voor wie van avontuurlijke reizen houdt. Toeristen zijn er bijna niet en het is een van de armste landen ter wereld.

In de hoofdstad Juba is het graf van John Garang, de voormalige leider van de Zuid-Soedanese onafhankelijkheidsbeweging een populaire attractie.

Het Boma National Park is erg bezienswaardig, vlakbij de grens met Ethiopië, met buffels, olifanten, luipaarden, giraffen en zebra’s. Een ander mooi gebied is het Southern National Park bij de grens met Congo-Kinshasa.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy