De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Somalië

Beste reistijd Somalië


Beste reismaanden SomaliëDe beste reistijd voor Somalië zijn de maanden december tot en met januari en de maand juni. Je vermijdt zo de meeste regen, die vooral in het voorjaar en het najaar valt. De temperatuur in de maanden van de beste reistijd is wel hoog, gemiddeld tussen 30 en 40 graden.

Beste reismaanden Somalië

Klimaat Somalië

Het klimaat van Somalië is woestijnachtig, ondanks de lange kustlijn van het land. Het grootste deel van Somalië bestaat uit savannes, waarbij de temperaturen vaak boven de 35 graden uitstijgen. Alleen in de maanden juni tot en met augustus is het wat koeler, maar voor onze begrippen nog steeds erg heet.

Hoogseizoen Somalië

Somalië is momenteel zeer onveilig. Er is geen toeristisch hoogseizoen.

Regenseizoen Somalië

Somalië kent twee regenperiodes, van oktober tot en met december en in maart en april. De meeste regen valt van april tot en met juni. Van oktober tot en met november is het tweede regenseizoen, waarin wat lichtere buien kunnen vallen. Korte stortregens komen vooral in juli en augustus voor, in de zuidelijke kustregio.

Bezienswaardigheden Somalië

Bezoek mooie moskeeën en leuke markten in de hoofdstad van Somalië: Mogadishu. Ook zijn er koloniale gebouwen te zien. Het populairste strand in Mogadishu is Gezira Beach. Mooie stranden langs de Indische Oceaan vind je ook in Somalië, waarbij koraalriffen in helder water prachtig zijn om te verkennen door te duiken of te snorkelen. De mooiste stranden liggen ten zuiden van Mogadishu (Sinbusi Beach).

Verder is Nationaal Park Kismayo een prachtige bestemming voor natuurliefhebbers.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy