De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Spanje

Beste reistijd Spanje


Beste reismaanden SpanjeDe beste reistijd voor Spanje zijn over het algemeen de maanden juni tot en met september. Er zijn echter grote regionale verschillen, die zich vooral in juli en augustus in het binnenland kunnen uiten in extreme hitte. De Canarische Eilanden zijn een uitzondering, waar bijna het hele jaar door genoten kan worden van een aangenaam klimaat. De beste reistijd voor Mallorca in de Middellandse Zee is van april tot en met september. Ook in de winter is Spanje geschikt om te overwinteren. Wel valt er dan vaak wat meer regen.

Beste reisperiode Costa’s van Spanje


Beste reistijd Spaanse eilanden


El Hierro
Fuerteventura
Formentera
La Gomera
La Palma
Menorca

Beste reistijd plaatsen Spaanse vasteland


Albir
Alcoceber
Alfaz del Pi
Alicante
Alquezar
Altea / Altea la Vieja
Antequera
Aranjuez
Ávila
Barcelona
Benicàssim/Benicasim
Benidorm
Benissa
Benitachell
Bilbao
Boltana
Burgos
Caceres
Calella de Palafrugell
Calonge
Calpe
Cartagena
Castello d’Empurias
Chinchón
Cistella
Comarruga
Cuenca
Denia
Denuy (Pyreneeën)
El Campello
El Formigal
El Perelló
Genevilla
Gibraltar
Gijon
Graus
Guardamar
Hondon de las Nieves
Huesca
Javea
La Coruna
La Fresneda
La Manga Del Mar Menor
La Marina
La Nucia
La Pineda
León
Llanca
Llanes
Los Alcazares
Madrid
Mazarrón
Merida
Miranda del Castanar
Mont-Roig del Camp
Moraira
Murcia
Noja
Oliva
Orihuela
Oviedo
Pals
Pamplona
Parroquia La Matanza
Peñíscola
Perarrúa
Playa de Pals
Portugalete
Potes
Puerto de Mazarron
Roda de Bara
Rojales
Salamanca
San Sebastián – Donostia
Sant Antoni de Calonge
Santander
Santiago de Compostela
Segovia
Segur de Calafell
Toledo
Tordesillas
Torredembarra
Torrevieja
Torroella de Montgrí
Trujillo
Valdepeñas
Valderrey
Valencia
Valladolid
Vigo
Vinaròs
Visalibons
Zafra
Zaragoza

Klimaat Spanje

Spanje heeft een zeer divers klimaat. Door de invloeden van de Middellandse Zee en de hoogteverschillen is er veel variatie in het klimaat van Spanje. In Noord Spanje heerst een zeeklimaat, met koele zomers en zachte winters. In het voor- en najaar valt er altijd wel wat regen. De maanden juni tot en met september zijn vrij zonzeker. Ideaal voor wie de Spaanse zomerwarmte wil vermijden.

De Spaanse Centrale Hoogvlakte kent een typisch landklimaat, met warme zomers en juist koude winters. Temperaturen boven de 40 graden zijn geen uitzondering. Het voorjaar en eind zomer tot het begin van de herfst zijn de beste maanden om de hoogvlakte te verkennen.

De oostkust van Spanje heeft een mediterraan klimaat, dat zich kenmerkt door warme droge zomers en gematigde vochtige winters. Hoe zuidelijker je komt, hoe meer uren zon per dag en hoe minder regen.

De meeste zonnedagen komen voor in het kustgebied van Andalusië. In de maanden juli en augustus stijgen de temperaturen tot ver boven de 30 graden. De temperaturen zijn echter draaglijk door een verkoelende wind van de Atlantische oceaan. Het binnenland van Andalusië kan wel zeer heet worden, maar door de lage luchtvochtigheid is met de warmte vaak goed om te gaan.

Bekijk voor het klimaat van de Canarische Eilanden en Mallorca en Ibiza de speciale pagina’s van die regio’s.

Hoogseizoen Spanje

Het hoogseizoen in Spanje loopt meestal van mei tot en met augustus. Er komen jaarlijks meer dan 30 miljoen toeristen naar Spanje, met de piek in de zomermaanden. In augustus hebben de Spanjaarden vakantie en is het voor veel mensen te druk aan de kust of in de bergen. Wil je in deze periode gaan, dan kan tijdig boeken aan te raden zijn. Tijdens de Nederlandse zomervakanties tref je de meeste Nederlandse toeristen aan in de Spaanse kustgebieden. Spanje is ook populair bij Duitsers, Russen en Engelsen. Jongeren trekken vooral naar gebieden als Salou, Lloret de Mar en Malgrat de Mar.

Hou je meer van rust en niet van massatoerisme, dan kan het verstandig zijn om het hoogseizoen aan je voorbij te laten gaan. Ook in het laagseizoen is het in Spanje prima verblijven, met een aangenaam klimaat en meer keuze in de Spaanse accommodaties, met minder drukte en vaak lagere prijzen.

Regen in Spanje

In Spanje bestaat geen echt regenseizoen, maar er zijn wel bepaalde gebieden en maanden van het jaar waar meer neerslag valt. Met een goede planning kun je deze regen zoveel mogelijk vermijden. Aan de noordkust valt er vooral veel neerslag in het voor- en najaar. Regen valt in Spanje verder vooral in de winterperiode en het vroege voorjaar. De neerslagkans neemt vervolgens vanaf maart snel af. In het noordwesten loop je nog wel wat meer risico op een bui. De kustgebieden van Spanje zijn in de periode mei tot en met september droog, maar de kans op een flinke regen- of onweersbui blijft aanwezig. Het binnenland van Spanje blijft over het algemeen erg droog.
Ga je naar Tenerife? Zorg er dan voor dat je aan de zuidkant van de berg zit, in de wintermaanden wordt de noordkant overspoeld door vele regenbuien. De andere Canarische Eilanden hebben hier overigens minder last van. Op Mallorca valt er voor Spaanse begrippen in het najaar veel regen.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy