De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Alhaurin el Grande

Beste reistijd Alhaurín el Grande


De beste reistijd voor Alhaurín el Grande in de regio Andalusië (Spanje) zijn de maanden april tot en met juni en september tot en met oktober. De zomermaanden van juli tot en met augustus zijn geschikt om heerlijk aan het strand liggen en te genieten van de zon, maar kunnen te heet zijn voor een actieve vakantie. Ook in onze winter is het klimaat van Alhaurín el Grande heel geschikt om te overwinteren.

Alhaurín el Grande ligt tegen de Sierra de Mijas, in het hart van de Gualdahorce Vallei. Het is een groot en levendig dorp met ruim 20.000 inwoners waarvan 15 procent uit het buitenland afkomstig is. Het dorp heeft het Spaanse karakter behouden. Het ligt op 239 meter boven zeeniveau en op een half uur rijden van de kust en plaatsen als Malaga, Torremolinos, Mijas en Marbella.

Beste reismaanden Alhaurín el Grande

Klimaat Alhaurín el Grande

Het klimaat van Alhaurín el Grande is een mediterraan klimaat. De zomers zijn warm en relatief droog en in de winters wat meer regen en aangename, maar variërende temperaturen. De warmste maand is augustus, waarbij de temperatuur rond 30 graden ligt. Uitschieters naar boven komen ook voor. De koudste maand is januari met een gemiddelde temperatuur van 15 graden overdag. De minste neerslag valt in juli.

Hoogseizoen Alhaurín el Grande

Het hoogseizoen in Alhaurín el Grande loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn, terwijl het er nog vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar. Overwinteraars kunnen tijdens de winter ook prima terecht in Alhaurín el Grande.

Regen en neerslag in Alhaurín el Grande

De meeste regen in Alhaurín el Grande valt in de wintermaanden, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België heel erg meevallen.

Bezienswaardigheden Alhaurín el Grande

Geniet van het uitzicht over de Gualdahorce Vallei en de Hoya de Malaga met citroen- en fruitbomen. Veel spectaculaire bezienswaardigheden heeft het dorp niet, behalve de gerestaureerde parochiekerk Nuestra Señora de la Encarnación uit de vijftiende eeuw. Een leuk tripje is naar de Moorse graanmolen uit de vijftiende eeuw bij de Rio Fahala even buiten het dorp.

De jaarlijkse feria in mei behoort tot een van de grootste in de provincie Málaga. Alhaurín el Grande vervult een centrale functie voor de omliggende dorpen waardoor het in het weekend tijdens de uitgaansuren gezellig druk kan zijn.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Andalusië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy