De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Almeria

Beste reistijd Almería


De beste reistijd voor Almería in de regio Andalusië (Spanje) zijn de maanden april tot en met juni en september tot en met oktober. De zomermaanden van juli tot en met augustus zijn geschikt om heerlijk aan het strand liggen en te genieten van de zon, maar kunnen te heet zijn voor een actieve vakantie. Ook in onze winter is het klimaat van Almería heel geschikt om te overwinteren.

Almería is de hoofdstad van Costa de Almería, gelegen aan een brede baai. Ten oosten van deze baai vind je een uitgestrekt zandstrand. Ten westnoordwesten van Almeria ligt het gebergte de Sierra Nevada, met aan de andere kant hiervan de stad Granada.

Beste reismaanden Almería

Klimaat Almería

Het klimaat van Almería is een woestijnklimaat met relatief warme winters en temperaturen tussen 9 en 17 graden. Zomers wordt het gemiddeld tussen 24 en 33 graden warm. In de maanden Juli en augustus kan de temperatuur met gemak boven de 40 graden uitkomen. Almeria is de enige stad binnen continentaal Europa waar nog nooit officieel een temperatuur onder het vriespunt is waargenomen. Gemiddeld zijn er elk jaar bijna 3000 zonuren en meer dan 100 compleet onbewolkte dagen. Daarmee is Almería een van de zonnigste steden van Europa.

Hoogseizoen Almería

Het hoogseizoen in Almería loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn, terwijl het er nog vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar. Overwinteraars kunnen tijdens de winter ook prima terecht in Almería.

Regen en neerslag in Almería

De meeste regen in Almería valt in de wintermaanden, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België extreem laag zijn. Almeria is de droogste provincie van Spanje. Er zijn delen waar per jaar minder dan 200 mm regen valt. De meeste neerslag die wel valt, komt voor in de maanden januari tot en met maart.

Bezienswaardigheden Almería

Almería is de perfecte uitvalsbasis om alle bezienswaardigheden van de streek te ontdekken. Bezoek het Moorse fort Alcabaza uit de 11e eeuw, dat was gebouwd door de Moren. Bekijk ook de kathedraal, gebouwd door de Christenen in de 16e eeuw. De oude stad bestaat uit een wirwar van straatjes met handelszaken, cafés en oude wijnwinkels.
Almeria is ook genieten van zon, zee en strand. De stranden van Almeria zijn breed en goed om te zonnen. Echt mooie stranden vind je in het nabijgelegen nationaal park Cabo de Gata.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Andalusië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy