De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Almunecar

Beste reistijd Almuñécar


De beste reistijd voor Almuñécar in de regio Andalusië (Spanje) zijn de maanden april tot en met juni en september tot en met oktober. De zomermaanden van juli tot en met augustus zijn geschikt om heerlijk aan het strand liggen en te genieten van de zon, maar kunnen te heet zijn voor een actieve vakantie. Ook in onze winter is het klimaat van Almuñécar heel geschikt om te overwinteren.

Het dorp Almuñecar ligt ongeveer 80 kilometer van Granada en Málaga. Almuñecar ligt op een heuvel tussen twee rivieren en kijkt begrensd door de bergen uit op de Middellandse Zee. Er worden veel tropische vruchten verbouwd, maar ook de visvangst is er erg belangrijk.

Beste reismaanden Almuñécar

Klimaat Almuñécar

Het klimaat van Almuñécar is een mediterraan klimaat. In de zomer kan het erg warm worden in Almuñécar, met een gemiddelde temperatuur overdag van zo’n 30 graden waarbij uitschieters naar boven ook regelmatig kunnen voorkomen. In de winter is het minimaal 8 graden en kan het net zo gemakkelijk nog 25 graden worden. Een ideale plaats om te overwinteren in Spanje.

Hoogseizoen Almuñécar

Het hoogseizoen in Almuñécar loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. In de voorjaarsmaanden kan het er al erg aangenaam zijn, terwijl het er nog wel vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar. Overwinteraars kunnen tijdens de winter ook prima terecht in Almuñécar.

Regen en neerslag in Almuñécar

De meeste regen in Almuñécar valt in de wintermaanden, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België heel erg meevallen.

Bezienswaardigheden Almuñécar

Het dorp is typisch Andalusisch en heeft kronkelende straatjes, balkonnen met geraniums en kleine zonnige pleinen. Bezoek er de kerk van “La Encarnación” en het archeologisch museum.

De maar liefst 19 kilometer lange kustlijn heeft veel spectaculaire kliffen, kleine grotten en lange stroken met steentjeszand. Vooral voor duikers is het een prachtige locatie, want het staat bekend om de mooiste onderwaterlandschappen van Zuid-Spanje. Het water is er kraakhelder!

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Andalusië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy