gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Andalusië.">

De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Alora

Beste reistijd Álora


De beste reistijd voor Álora in de regio Andalusië (Spanje) zijn de maanden april tot en met juni en september tot en met oktober. De zomermaanden van juli tot en met augustus zijn geschikt om heerlijk aan het strand liggen en te genieten van de zon, maar kunnen te heet zijn voor een actieve vakantie. Ook in onze winter is het klimaat van Álora heel geschikt om te overwinteren.

Het kleine stadje Alora ligt 40 kilometer ten noorden van Málaga langs de weg die naar Antequera leidt. Een typisch wit dorpje gelegen tussen drie rotsachtige uitlopers op de rechteroever van de rivier Guadalhorce.

Beste reismaanden Álora

Klimaat Álora

Het klimaat van Álora is een mediterraan klimaat met vrij regenachtige winters, terwijl de zomers warm en droog zijn. De warmste maand is augustus, waarin uitschieters tot 40 graden mogelijk zijn. De koudste maand is januari, maar toch blijft het er voor Nederlandse begrippen nog steeds aangenaam.

Hoogseizoen Álora

Het hoogseizoen in Álora loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. Toch is het nog niet ontdekt door het massatoerisme en kun je er nog rustig rondlopen en genieten van een authentieke sfeer. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn, terwijl het er nog vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar. Overwinteraars kunnen tijdens de winter ook prima terecht in Álora.

Regen en neerslag in Álora

De meeste regen in Álora valt in de wintermaanden, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België heel erg meevallen. In de zomer is het er praktisch altijd droog. De meeste neerslag valt in november met ongeveer 100mm en in de zomermaanden valt er nauwelijks tot geen neerslag.

Bezienswaardigheden Álora

Ondanks de toeristische ontwikkeling aan de Costa del Sol, heeft Álora de individualiteit en traditionele manier van leven weten te behouden. Met zijn steile straatjes en witte huizen heeft de stad een unieke Andalusische uitstraling.
Alora heeft een prachtig niet te missen kasteel dat werd opgebouwd door de Feniciërs en later uitgebreid onder Romeinse heerschappij. In de 5e eeuw werd het kasteel verwoest door de Visigoten , maar onder de Moren werd het weer in ere hersteld.

Onderaan Alora vind je de indrukwekkende 17e-eeuwse kerk La Encarnación. Deze kerk werd gebouwd tijdens het katholieke tijdperk op de plaats van een voormalige moskee.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Andalusië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy