De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Andalusië

Beste reistijd Andalusië


De beste reistijd voor Andalusië zijn de maanden april tot en met juni en september tot en met oktober. Verblijf je vooral aan de kust en op het strand aan zee, dan zijn de maanden juli en augustus ook geschikt. In het voorjaar staan alle bloemen volop in bloei en het landschap heeft prachtige kleuren. ’s Avonds koelt het er niet snel af, dus op een terrasje heerlijk eten en drinken tot in de late uurtjes behoort tot de mogelijkheden.

In de steden en het binnenland wordt het in de zomermaanden wel vaak echt te heet om nog veel te kunnen ondernemen. In het voorjaar en het najaar ligt de temperatuur gemiddeld rond tussen de 20 en 25 graden, ideaal weer om Andalusië te verkennen.

Beste reismaanden Andalusië

Beste reisperiode plaatsen en steden in Andalusië


Klimaat Andalusië

Het klimaat van Andalusië is een mediterraan klimaat met hete zomers en zachte winters. In de zomer loopt de temperatuur op tot tropische waarden, met in het binnenland temperaturen van ruim 35 graden of hoger. Zelfs de inwoners van Andalusië zelf trekken in de hete maanden naar de kust.
In het voorjaar en het najaar, dat gelijk loopt met de seizoenen in Nederland, is het in Andalusië erg aangenaam. De temperaturen zijn hoog genoeg om lekker van de zon te genieten, maar nog niet zo hoog dat de hitte je belemmert om actieve dingen te ondernemen.

Ook in de winter is Andalusië een populaire bestemming. Veel mensen trekken vanuit Nederland naar Zuid-Spanje om van de winterzon te genieten of zelfs te overwinteren. Het mediterrane klimaat zorgt ervoor dat de temperatuur in Andalusië vrijwel nooit tot onder het vriespunt zakt. De gemiddelde temperaturen in de winter liggen nog minimaal rond de 15 tot 16 graden. Wel zal het wat vaker regenen, maar dat is een klein offer vergeleken met de winter in het gure Nederland.

Hoogseizoen Andalusië

Het hoogseizoen in Andalusië loopt van april tot en met juni en van september tot eind oktober. Juli en augustus worden gezien als laagseizoen in verband met de soms hoge temperaturen. Voor wie nog wil profiteren van laagseizoenprijzen, is het vroege voorjaar een aanrader. In maart zijn de temperaturen vaak al aangenaam tussen 15 en 25 graden.

Regenseizoen Andalusië

De meeste regen valt in Andalusië in de wintermaanden. In de maanden september en oktober kan het ook regelmatig even onweren in Sevilla. In de omgeving van Granada kan het in de hoger gelegen gebieden van de Siërra Nevada koud worden en sneeuwen. In Cordoba zijn enkele dagen regen achter elkaar geen uitzondering. Gemiddeld valt er in de winter op 1 van de 3 dagen een bui of is er een wat langere periode met neerslag.

Bezienswaardigheden Andalusië

Een van de bekendste plaatsen in Andalusië is Sevilla. Deze prachtige stad is ook de hoofdstad van Andalusië. De stad staat vol met historische monumenten en zou de geboorteplek zijn van de Flamenco.
Een andere mooie stad is Malaga, gelegen aan de kust en in de zomer een perfecte plek om verkoeling te zoeken. De stad is omgeven door bergen en het is de op één na grootste stad van Andalusië.
Granada is een niet te missen stad in Andalusië, voornamelijk omdat er ook het bekende monument Alhambra zich bevindt, een plek waar je veel van de historische Moorse en katholieke cultuur vindt.
Ook Cadiz is een leuke bestemming, het is de oudste bewoonde stad in Spanje en kenmerkt zich door mooie pleinen die nauwe straatjes verbinden.
Bezoek Cordoba, met het op een na grootste oude stadscentrum van Europa. Het is het grootste gebied dat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De moskee en kathedraal zijn belangrijke bezienswaardigheden.
Ronda is vooral bekend van de bruggen Puente Romano, Puente Viejo en Puente Nuevo. De stad ligt 750 meter boven zeeniveau en je hebt er een mooi uitzicht over een ravijn.

Een leuke uitvalsbasis om Andalusië te ontdekken is Nerja, met heerlijke stranden met rustig water, en in de buurt leuke bezienswaardigheden zoals de grotten van Nerja.

Bezoek ook de Sierra Nevada, een prachtig natuurgebied waar je zelfs in de zomermaanden nog sneeuw kunt aantreffen.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy