De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Arcos de la Frontera

Beste reistijd Arcos de la Frontera


De beste reistijd voor Arcos de la Frontera in de regio Andalusië (Spanje) zijn de maanden april tot en met juni en september tot en met oktober. De zomermaanden van juli tot en met augustus zijn geschikt om in Andalusië heerlijk aan het strand liggen en te genieten van de zon, maar kunnen te heet zijn voor een actieve vakantie, zeker in het binnenland. In onze winter is het klimaat van Arcos de la Frontera heel geschikt om te overwinteren.

Arcos de la Frontera is een van de beroemde witte dorpen in het zuiden van Spanje. Arcos telt ongeveer 30.000 inwoners en is na Ronda de grootste van de witte dorpen. De afstand naar Sevilla bedraagt ongeveer 100 km en Malaga ca. 200 km. In Nederland is het dorp vooral bekend door het programma de Spaanse Droom.

Beste reismaanden Arcos de la Frontera

Klimaat Arcos de la Frontera

Het klimaat van Arcos de la Frontera is een warm mediterraan klimaat met droge, hete zomers en milde winters waarin de meeste regen valt. In juni, juli en augustus is het vooral droog, zonnig en warm met een gemiddelde maximumtemperatuur rond 35 graden. Ook uitschieters tot 40 graden zijn mogelijk, waarbij het ’s avonds ook warm blijft.

Hoogseizoen Arcos de la Frontera

Het hoogseizoen in Arcos de la Frontera loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn, terwijl het er nog vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar. Overwinteraars kunnen tijdens de winter ook prima terecht in Arcos de la Frontera.

Regen en neerslag in Arcos de la Frontera

De meeste regen in Arcos de la Frontera valt in de wintermaanden, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België heel erg meevallen. Jaarlijks valt er iets meer dan 500 mm neerslag, dat vooral valt tijdens verschillende dagen met stevige regenbuien in de winter.

Bezienswaardigheden Arcos de la Frontera

Arcos de la Frontera is prachtig gelegen op een rots, ongeveer 200 meter boven de zeespiegel. Het is onderdeel van de Wittedorpjesroute van Cádiz. Arcos de la Frontera is vooral aantrekkelijk door de hellende smalle straatjes met witte huisjes en monumenten. Deze huisjes openen bovendien hun deuren om bezoekers hun met bloemen versierde patios te laten zien.

Bezoek het Plaza del Cabildo-plein, met een van de beste uitkijkpunten: het Balcón de Arcos met een prachtig uitzicht op het landschap van Cádiz en de zee in de verte. Op dit plein zie je eveneens de kerk Basílica Menor van Santa María de la Asunción.

In het oude centrum van Arcos de la Frontera is ook de San Pedro kerk te zien, die vooral binnen erg indrukwekkend is. Daarnaast zie je in de stad tal van kerkjes, torens, kloosters en paleizen.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Andalusië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy