De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Barcelona

Beste reistijd Barcelona


De beste reistijd voor Barcelona zijn de maanden mei tot en met juni en september tot en met half oktober. Juli en vooral augustus zijn te vermijden omdat het er dan meestal te heet is om veel te lopen en de bezienswaardigheden te bekijken. Je kunt Barcelona daarom het beste in het voor- of najaar bezoeken. De temperaturen zijn dan aangenaam.

Beste reismaanden Barcelona

Klimaat Barcelona

Het klimaat van Barcelona is een mediterraan klimaat. Het zorgt voor warme en vroeg intredende zomers en zachte winters waarin de temperatuur slechts zelden onder het vriespunt komt. Het klimaat van Barcelona is het hele jaar door aangenaam. Dit, in combinatie met de vele bezienswaardigheden in Barcelona is de reden waarom zoveel toeristen graag naar Barcelona komen. Juli en augustus zijn de warmste maanden, waarbij de gemiddelde temperatuur rond de 30 graden ligt. Uitschieters naar 35 graden zijn zeker geen uitzondering.

De winter in Barcelona is zacht met als koudste maanden januari en februari, het wordt dan gemiddeld 11 graden.

Hoogseizoen Barcelona

Het hoogseizoen in Barcelona vindt vooral plaats in de maand mei. Mei is het hoogseizoen in Barcelona en het kan dan moeilijk zijn om accommodatie te vinden. Reserveren is daarom echt noodzakelijk en aan te raden. Barcelona is een zeer geliefde toeristische bestemming en het is er eigenlijk het hele jaar door druk, de hotels hebben het hele jaar door een hoge bezettingsgraad. Daarom is het verstandig om vooraf kaartjes online te bestellen voor een museum of bezienswaardigheid. Je vermijdt zo lange wachtrijen.

Wil je in korte tijd veel van de stad zien? Dan is het verstandig een Barcelona Card aan te schaffen die online of bij één van de kantoren van Turisme de Barcelona) verkrijgbaar is. Met deze kaart heb je gratis toegang tot een aantal grote musea en geeft korting bij ruim 70 bezienswaardigheden, tours, attracties en restaurants. Daarnaast reis je er gratis mee met de bus, metro, tram en trein.

Regenseizoen Barcelona

De meeste regen valt in Barcelona in oktober en november. Aan het eind van augustus komen er zo nu en dan zomerse buien voor met flink wat regen. Laat je vanwege mogelijke regen zeker niet tegenhouden om naar Barcelona te gaan. Het weer in Barcelona klaart vaak snel weer op.

Bezienswaardigheden Barcelona

Bezoek je Barcelona, dan heb je een lijstje met must see´s. We noemen er hier een aantal.
Ga naar de Ramblas, de populairste straat van Barcelona en is een boulevard van ruim 1,5 kilometer lang. Op de Ramblas zie je straatartiesten, muzikanten, portretschilders, levende standbeelden en meer.

Ongetwijfeld ken je ook de plaatjes van La Sagrada Família, de nog steeds onvoltooide basiliek die ontworpen is door Gaudí. Het eerste belangrijke ontwerp van Gaudí was Casa Vicens. Door de vele restauraties en renovaties zie je er allerlei stijlen van diverse architecten door elkaar.

Even ontspannen aan zee? Ga dan genieten van de zon en mensen kijken op Playa de la Barceloneta. Het staat bekend als een van de mooiste stadsstranden ter wereld.

Voetballiefhebber? Dan is een bezichtiging van Camp Nou niet te missen. De thuisbasis van FC Barcelona en is een zeer indrukwekkend stadion met bijna 120.000 stoelen.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy